דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 27 ביוני 2017
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

היכונו לפסטיבל האוכל הכפרי ה-17

חגיגה של אירוח אתני, מאכלי עדות בבתים ובמסעדות, סדנאות בישול לכל המשפחה, מפגשי אוכל ביקבי ומבשלות האזור, אמנים מארחים לצד נופים קסומים ייפתח בשבוע הבא במטה יהודה

צלחת שרקוטרי מרהיבה וקדירה אזורית ביין. משק יין שטרנבך, גבעת ישעיהו

חג הקציר אשר חותם השנה את אירועי פסטיבל האוכל הכפרי ה-17, חילופי הצבעים וירק התבואות שמזהיב מהווים את ההשראה לנושא המרכזי של הפסטיבל השנה – הדגן. לחמים ומאפים של עמים ועדות שונים ובטכניקות הכנה שונות ומפתיעות יהיו ליבו של האירוח ושל חוויית המפגש עם המארחים רחבי הלב של מטה יהודה. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 12-31 במאי, במהלך 3 סופי שבוע ובחג השבועות. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.

אזור מטה יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. הפסטיבל מציע חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים, בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה בחיק הטבע ומסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי האזור. מהפוקאצ'ות המיוחדות של עדי יוגב במושב צפרירים לצ'אפטי בנוסח קנייתי של מקאנה בשריגים וצ'אפטי מהודו במטבח של איתי ונורית במושב מטע. "לחם עיתון" – טאנק, עוטף קציצות ברוטב בצל אצל לילי עזיז לצד קאדות – מאפה כורדי ממולא אגוזים ששולפת אסנת משה היישר מהאש במושב עגור. פרנות עגולות ועסיסיות נבצעות לאסוף רוטב בתבשיל הדגים לצד קוסקוס המרחף בפה כענן במטבח המרוקאי של זהרה במושב לוזית ואורן שמואלי ממושב שריגים הופך את דגני הבירה של מבשלת שריגים ללחם בירה, אחד מיני לחמים רבים שהוא אופה בחצרו בהשראת מסורות וטעמים שלמד ואסף מרחבי העולם. אצל סאלווה בעין נקובא יצאו מהטאבון קראסים – מאפי בצק במילוי גבינה, בשר או תרד.

פוקאצ'ות מיוחדות. עדי יוגב במושב צפרירים

כל אלה יהיו ליבם של שולחנות עמוסי כל טוב, מלאים במטעמים ביתיים ריחניים של מטבחים אתניים אותנטיים עם השפעות מקומיות ושיח מרגש בין דורות, סגנונות וטעמים שונים. עליה גבאי במושב גפן תוכיח כי אפשר להכין אוכל עילי צפון אפריקאי שיש בו מנות צמחוניות משובחות לצד לחמי בית ממולאים בשר. גדי שטרנבך מיקב שטרנבך יגיש צלחת שרקוטרי מרהיבה וקדירה אזורית ביין ויסמין ומוסא מעין רפא יניחו על השולחן את המקלובה וסלטים מהמטבח הפלשתינאי. ויהיו גם בשרים מעושנים, נתחי בשר עסיסיים על גריל ענק, אוכל הודי ומרוקאי, טוניסאי, תימני וארגנטינאי ועוד ועוד, פזורים בעשרות מוקדים בחבל ארץ קסום זה, לצד יקבי בוטיק ומבשלות בירה בוטיק ובעיקר – אנשים מרגשים שפותחים את ביתם, את ליבם ואת סיריהם בפני המטיילים כאילו היו בני משפחה. במלונות האזור יוגשו ארוחות ברנאץ' עשירות והמסעדות הפועלות כל ימות השנה אף הן פתוחות וממתינות לסועדים.

גבינות, טעימות יין ומוסיקה חיה. יקב קדמא, כפר אוריה

סיורים קולינריים מודרכים יצאו בכל אחד משלושת ימי השישי של הפסטיבל ויתנו למשתתפים הזדמנות להינות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. מחיר-130 שקל לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות, בהרשמה מראש.

הארוע המרכזי יתקיים ב-29.5. תחת הכותרת "מוציאים לחם מן הארץ". הוא יחל במתחם לחמל'ה בגבעת ישעיהו, בארוע ססגוני שישלב אש, מים וקמח ומפגש מלהיב במרכז הכפר עם מיטב האופות מהאזור.

מטעמים מהמטבח הפלסטיני. הבית של סלוה, עין נקובה

אירועים נוספים בפסטיבל:

"היווניה שלי", הטברנה של אפרת ותומר כץ מארחת את להקת לב אדום ואת השפיות לורן כזום ואביה פרנס מצ'יפולינה לערב שכולו אהבת יוון במוסיקת רמבטיקו ובמיטב מאזטים מהמטבח היווני (18.5, 20:30)

"אמנות ונעליים" במושב שריגים – ארוע אוכל ומוצרי אמנות שימושית ישראלית מקורית (19-20.5)

יקב שורק בקיבוץ נחשון – יריד יקבים ביתיים ה-9 – טעימות ומכירות יין מסדרות ייחודיות ודוכני אוכל (26.5)

יקב לה טרה פרומיסה בקיבוץ גת – "לבן פוגש אדום" – השקת יינות חגיגית לכבוד החג ( 26.5 )

יקב קדמא במושב כפר אוריה – סיורים ביקב, טעימות יין ומוסיקה חיה (31.5)

פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה: www.tour-yehuda.org.il, 8108

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?