דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 16 ביולי 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

המנה של סבתא

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה יתקיים השנה בצמוד ליום האישה הבינלאומי והבשלניות והבשלנים הביתיים יקדישו מנות מיוחדות לנשים שהשפיעו עליהם במטבח (צילום: אלדד מאסטרו)

מרק, לחם ותכשיטים. בת ודן ממושב כסלון

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 19 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.

הפסטיבל חוזר השנה ויתקיים במהלך חודש מארס, כאשר כל האזור נמצא בשיא הפריחה, ובצידי הדרך ניתן לראות, כלניות, נרקיסים ותורמוסים בהמוניהם. את הרקע לשפע הזה מספקים הנופים של מטה יהודה, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.

קובנה מתובלת בדבש. אסף תעוז מ"ג'פטו" ואמא שלו, צור הדסה

חודש מארס הוא גם חודש האישה, והפסטיבל מוקדש השנה לכבודן של אותן סבתות, ואימהות אשר נתנו את ההשראה לבשלני האזור, ומהן נולד הרעיון של פסטיבל האוכל. בהתאם לכך, כל אחד מהמשתתפים בפסטיבל הוסיף לתפריט מנה אחת מיוחדת, מנה שהיא "מחווה לאישה, אמא, סבתא".

עליה גבאי ממושב גפן תכין תבשיל טלה בארטישוק ירושלמי, כזה שמנגבים הרוטב הנפלא שלו בחלה, כמו שהייתה עושה כילדה בבית. נטלי ממושב נחושה, מ- Chez Natalie, שעלתה מצרפת, תכין ניוקי מבצק רבוך, כמו שהיו מכינים בבית ילדותה. אורן שמואלי ממאפיית ברדלי ביישוב שריגים יגיש פידה – מאפה סירה טורקי ממולא גבינות שעובר מדור לדור כבר אלף שנה, והוא זכה לקבל אותו מסבתא רוזה – אמנית הבישול הטורקי. אסף תעוז מג'פטו שבצור הדסה יכין קובנה מבית אמא, מתובלת בדבש של אשתו – דבוראית וחוקרת דבורים. מבקרי הפסטיבל יוכלו לגלות עוד המון מנות מופלאות, המוקדשות לנשים מופלאות לא פחות.

בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו "סיורים בין הסירים" - טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, טעימות יין ביקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. מחיר-150 שקל לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.

מרקים צבעוניים בכיכרות לחם אישיות. דפנה ורותי ממושב שורש

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים. קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים, "טחינא המופע": מפגש המשלב בין טעמים, סיפורים ומוזיקה, תערוכת "ניצני אביב" ביקב קדמא והופעה של איתי סופר בנפלאות הגריל הארגנטינאי, קונצרט מוזיקה קלאסית קלה ביקב הדר, יריד "קרלה הקטנה" במתחם חאן, מילכה עם האוכל של יוצאי קוצ'ין ממושב תעוז, סיורי כורסא ומופעי מוזיקה ומחול מהודו.

עוד יתקיימו גם סיורי ליקוט עם הטובות שבמלקטות וארוחות שף מהלקט, וגם כמה מיקבי האזור מצטרפים לחגיגה, ומארחים לסיורים וטעימות: יקב שורק, יקב גיזו, יקב יהודה, יקב יפו, יקב ספרה, יקב עמק האלה וגם מבשלת באסטרס.

 

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 1-23 במארס, במהלך ארבעה סופי שבוע. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.

פרטים: טלפון - www.tour-yehuda.org.il, *8108 ובדף הפייסבוק "הלב הירוק".

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?