דלג לתוכן העמוד
יום חמישי, 25 בפברואר 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

חג לחקלאים- לכבוד ט"ו בשבט הנה סיפורם של כמה חקלאים מקומיים

אוקי יצחק (55) ממושב זכריה

איזי ריידר – תיירות חקלאית

מה אתה מגדל?

"בקיץ - מגדל בעיקר ירקות כמו פלפלים ועגבניות יש גם זן מיוחד שאני מגדל - פלפלים קטנים ללא גרעינים שאפשר לאכול את כל הפלפל. בחורף - גידולי פרחים: כלניות, סקביוזה (תגית). לפעמים עושים גימיקים כמו ברוקולי ועוד".

מדוע בחרת לעסוק בחקלאות?

"אני עוסק בחקלאות מגיל 23. העיסוק בחקלאות הוא מבחירה ואהבה ליצירה. מבחינתי, לשתול זרע באדמה ואחר כך לראות את הצומח זאת יצירה מופלאה. עבדתי בחברה בה התפרנסתי בכבוד ויום אחד, כאשר חזרתי הביתה וראיתי את אחד החקלאים מוביל פרחים, אמרתי לעצמי זה מה שאני רוצה לעשות!".

מה מסמל עבורך ט"ו בשבט?

"הפריחה המטריפה שבחוץ".

כיצד אתה שורד בתקופת הקורונה?

"בתחילת הקורנה הייתה פאניקה ולא שיווקנו לחו"ל ולכן נשארנו עם הרבה סחורה ללא קונים ונאלצנו להפקיר חלק מהשטח. לאחר תקופה, השוק התחיל קצת להתאושש וחזרנו לשווק בארץ. עיקר השיווק שלנו הוא לחו"ל (הולנד, גרמניה ואנגליה). אנחנו מחכים שייגמר הסגר ויהיה ניתן להמשיך ולשווק להם".

מה היית רוצה לומר לקוראים?

"לא לקנות ירקות תוצרת חוץ! חייב לחזק את ענף החקלאות שלנו בארץ כדי לשמור על הפרנסה לחקלאים. אחרת, הענף הזה ידעך ולא יישארו פירות וירקות תוצרת הארץ וגם שלא נהיה תלויים בגורמי חוץ או מניעים פוליטיים שיכולים לסגור לנו את השיווק לארץ ואז נישאר בלי".

מה עתיד החקלאות?

"החקלאות היא דרך חיים, היכולת ליצור. אם אין לי את האפשרות ליצור אני משתגע, לראות את השתילה ואת היצירה שנוצרת מכך זה הכל".

קצת על העסק שלך?

"אני מפעיל את איזי ריידר עמק האלה ביחד עם השותפים ינון וליהיא. אנחנו עושים ימי גיבוש לקבוצות, הסיורים הם כ-3 שעות וכוללים מגוון מסלולים לבחירה בפארקים שמסביבנו. במסלול 'שקשוקה' אנו מלקטים ביצים מהלול, קוטפים ירקות, מגיעים לנקודות תצפית מרהיבות ומכינים שקשוקה ממה שאספנו. החוויה מאוד מהנה אנשים מאוד אוהבים את שבירת השגרה הזאת".

 

 

ניסים ברששת ממושב מטע ושלו אטיאס מחולון (בני 36)

"ירוקל'ה – חקלאות כתרבות"


 

מה אתם מגדלים?

"ירוקל'ה הוא משק חקלאי, מקומי ועונתי המתמחה בגידול עלי טעם, תבלינים טריים, עלים לסלט, פרחי מאכל ועלי קישוט. ירוקל'ה הוקמה בשנת 2015, תוצרת של שותפות חברית ומקצועית".

מדוע בחרתם בחקלאות?

"המשק שלנו ממשיך בעשייה חקלאית ציונית, זה הדור השלישי, וצועד כל העת אל עבר קידמה וחדשנות חקלאית".

מה מסמל עבורכם ט"ו בשבט?

"התחדשות וצמיחה כמובן. אין על ט"ו בשבט !"

כיצד אתם שורדים בתקופת הקורונה?

"התקופה בהחלט אינה פשוטה עבורנו, הואיל ואנחנו מספקים סחורה חקלאית למסעדות, בתי קפה ומלונות בעיקר. אך עם זאת, הרבה מאוד אנשים החלו לבשל בביתם ורמת המודעות למוצרים איכותיים עלתה ולכן נפתח בפנינו סקטור שלם שמחפש טריות, רעננות ובריאות עד פתח הדלת, ואנחנו שם לספק את הסחורה הזו".

מה אתם רוצים לומר לקוראים ?

"אנחנו בירוקל'ה מתחייבים לנסות להפוך את התקופה הזו לטיפה יותר טובה עבורכם. אנחנו מתחייבים לתוצרת חקלאית טרייה ואיכותית ללא פשרות. יש לנו מארזי סלטים, עלי תבלין, מארז חליטות, פרחי מאכל והכל במחירים נגישים. ניתן לבצע הזמנות באמצעות אתר האינטרנט שלנו https://yarookale.co.il/ או בחנות של באבולעפיה 13, תל אביב טלפון: 03-7480188".

מה העתיד בחקלאות?

"אנחנו אוהבים לראות ולהרגיש את היצירה – להניח זרע ולהמתין בסבלנות עד לקבלת העלה או הפרי. אין יותר טוב מזה. טבע זה החיים והחיים יפים".

 

 

חופית שוהם מבת חפר וגיסתה אורלי כהן מרמת מוצא

בית קפה "אלורו", בית ילין, מוצא


 

איך הגעתם לתחום המזון?

חופית: "גדלתי לתחום המזון בעסק משפחתי, לימים התחברתי יותר לקונדיטוריה ולפני 19 שנים התחלתי ללמוד ולפתח את המקצוע".

עד כמה חשובה הטריות של חומרי הגלם?

"האפשרות לקטוף את חומרי הגלם שלנו ישירות מהאדמה ומהעצים בבוסתן המקסים של בית ילין, מזמנת הרבה יצירתיות, השנה הכנו מרמלדות מחבושים ושזיפים מסוג מיוחד שגדל רק כאן ובצפון הארץ, שייבשנו ואז כבשנו, והשבוע רקחנו ריבות חושחש מפירות שקטפנו מהבוסתן. רוב התבלינים ועשבי התיבול מגיעים מגינת התבלינים בבוסתן".

מה את הכי אוהבת להכין?

חופית: "אני אוהבת מאוד לעבוד עם בצקים, זה התחום שבו אני מתמחה, זאת מבחינתי עבודת ידיים, לישה, תפיחה, אפייה, שילוב עם גבינות, ירקות, פירות וקרמים".

מה הלקוחות הכי אוהבים לקנות?

"הלקוחות שלנו אוהבים את המאפים, לצדם קפה משובח ולשבת (כשאפשר) בבוסתן, לכל אחד המאפה המועדף שלו. הם מזהים ומעריכים את תשומת הלב שיש בכל מאפה שיוצא מהתנור".

טיפ לקוראים על הכנת ריבות וכבישת זיתים?

"את הריבות העונתיות שלנו מכין שחר, חבר ושותף לרעיונות הקולינריים. להכנת הריבות הוא משתמש באחוזי סוכר נמוכים ובפקטין טבעי מגלעיני הפירות. את הזיתים מהבוסתן אני חורצת אחד-אחד ומשאירה במים שבוע לפני הכבישה, את המים צריך להחליף כל יום".

מה מסמל עבורך טו בשבט?

"בט"ו בשבט לפני שנה בדיוק, פתחנו את בית הקפה שלנו בבית ילין. החג הזה הוא יומולדת בשבילנו, נקודת זמן בה התגשמו רצונות, הרעיונות שלנו לבשו צורה, וקיבלו מקום צבע, ריח וטעם".



 



 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?