דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 26 בספטמבר 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מתכון לאופטימיות

פסטיבל האוכל הכפרי ה-20 של מטה יהודה נדחה בשל מגיפת הקורונה, אך העסקים הקולינריים שהיו אמורים להשתתף בו השנה, ישמחו להציע לכם מטעמים במשלוחים ישירים לבית. ואתם מוזמנים לתמוך בהם וליהנות מתוצרת מקומית

משבר הקורונה היכה קשות בעסקים התיירותיים הרבים הנמצאים במושבים, בקיבוצים ובשטח המועצה. המסעדות, היקבים, מבשלות הבירה, המגבנות, מאפיות, קונדיטוריות וכלל העסקים הקטנים - התלויים בהגעת קבוצות תיירים ותיירים בודדים - התרוקנו באבחה חדה. בעלי העסקים מצאו את עצמם במציאות עגומה כלכלית ונפשית. רבים מהם בחרו ביוזמות חדשות לעסק על מנת שיוכלו להמשיך להתפרנס ולעסוק בהסעדה, אהבתם הגדולה, גם בתקופה המאתגרת הזו.

בימים אלה אמנם ישנן הקלות ודיבורים על חזרה לשגרה, אך פסטיבל האוכל הכפרי המסורתי ביישובי המועצה האזורית מטה יהודה, שמביא אליו מידי שנה אלפי תיירים והיה אמור להתקיים החודש בפעם ה-20, יידחה למועד מאוחר יותר. בינתיים, המועצה האזורית מתגייסת כדי לתמוך בעסקי ההסעדה השונים.

ראש המועצה, ניב ויזל: "מחלקת התיירות והחקלאות פועלת לשם פרסום וקידום המידע שהתקבל מהעסקים ומעודדת יצירת חבילות משלוח והמשך איסוף מהעסקים. בימים אלה עובדת המחלקה על פרסום מיוחד לקראת חג השבועות וזאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות. עקב המציאות החדשה, אנו עמלים בימים אלה בשיתוף משרד התיירות, על תכנית שתשים דגש על תיירות פנים. אני קורא לכל תושבי מטה יהודה לתמוך ביצרנים המקומיים מכל התחומים, לקנות תוצרת מקומית ואף להמליץ למשפחה וחברים על התוצרת האיכותית ממטה יהודה. זה הזמן להיות לוקל-פטריוטים".

תושבי מטה יהודה ואזור סובב ירושלים מוזמנים לתמוך באותם עסקים קולינריים שהיו אמורים להשתתף בפסטיבל. הנה חלק מהעסקים הקולינריים שלמרות המצב, תוכלו ליהנות ממעשה ידיהם במשלוח הביתה או באיסוף עצמי:

 

ה"הבית של אסנת" במושב עגור

 

אסנת משה, מוותיקות פסטיבל האוכל, פותחת את הבית, המטבח ואת הלב, מארחת, מספרת את סיפורה האישי המעצים ומלמדת את סודות המטבח הכורדי. "היו לי הזמנות לקבוצה .לעוד קבוצה. לסדנה. כבר 20 שנה שאני מארחת בביתי ובחצרי, מטיילת בשדות שסביב לעג'ור, מלקטת, מלמדת לגלגל עלי גפן ולמלא קובה. אף פעם לא הסכמתי למכור יפרח וקובה. רק לפעמים. ואז הכל נעלם. לפני יום העצמאות החלטתי שאני חייבת להיות פעילה. לחזור לפתיליות, להאכיל, לגלגל יפרח. להעמיד 150 קובות למשפחה הקרובה ולמה לא עוד 150 שרק יבואו לקחת !? אז התחלתי במשלוחים. צריך ללמוד לארוז, לרשום הזמנות. לתכנן אחרת כמויות. לדאוג לפרסום. מגיעים אלי לקחת אוכל. עם מסכות . לא מתעכבים. מקווה כי בקרוב יוכלו להישאר לשתות איתי כוס תה מהמיחם עם קאדה מתוקה לייד באוויר הפתוח”.

אסנת משה, הבית של אסנת, מושב עג'ור (צילום: אלדד מאסטרו)

מה בתפריט? מיטב המאכלים המסורתיים של המטבח הכורדי: עלי גפן (יפרח) וממולאים, קובה בשר וצמחוני קפוא, מרק קובה, אורז קארדי ובורגול עם עדשים/חומוס. להזמנות: אסנת משה משק 56 מושב עג'ור: 050-7510161/ 02-9912868 .

 

"ספייסי נייצ'ר" במושב מסילת ציון

 

איתי אפרת ממושב מסילת ציון, עסק בהנחיית סדנאות בישול לקבוצות פרטיות ובאירועים לחברות במסגרת "מבשלים חוויה" בת"א, אך החל מחודש מרץ ואף לפני, החלו ביטולים של כלל האירועים, כאשר השיא היה עם החלת הנחיות הסגר וביטול כל ההתכנסויות ואז הוא הבין כי הוא חייב לפעול בדרכים אחרות על מנת להתפרנס. איתי: "החלטתי להציע משלוחי אוכל הודי לסופי שבוע, זו הייתה גם הדרך היחידה שלי לעסוק בתחום הבישול, וגם ההזדמנות היחידה של אנשים לקבל אוכל כמו במסעדה. מהחוויה שלי הרבה אנשים אוהבים אוכל הודי, והאפשרות לקבל אותו במשלוח עד אליהם מאד קסמה להם. נחמד לגלות שכנים קרובים ורחוקים ששותפים לאהבה לאוכל. אני מאמין שלענף המזון עוד ייקח זמן להתאושש ולחזור לפעילות מלאה, ואשמח להמשיך עם משלוחי האוכל".

איתי אפרת, אוכל הודי, מושב מסילת ציון

מה בתפריט? אוכל הודי ואסייתי בתפריט משתנה משבוע לשבוע, המנות אינן חריפות אלא אם מצוין במפורש. ניתן לאסוף ממושב מסילת ציון או להזמין משלוח ליישובים הקרובים בעלות סמלית . הזמנות עד יום רביעי בשעה 12:00. שעות משלוחים: שישי 13:00-17:00. לפרטים והזמנות: איתי אפרת, מושב מסילת ציון: 0507472775

 

עיזה פזיזה בטל שחר

 

אלון צבן, בעל המשק הפסטורלי הממוקם בין כרמי גפנים ועצי זית בפאתי מושב טל שחר, הופתע כמו רבים מהמשבר. "שום דבר לא הכין אותנו למשבר הזה, וכמו כל עסקי התיירות, גם אנו קיבלנו ביטולים של כל הקבוצות המתוכננות שלושה חודשים קדימה. בתוך הוואקום שנוצר, המצאנו את עצמנו בכל יום מחדש, בלית ברירה התמקדנו רק במכירת מוצרי המשק, ללא אירוח של קבוצות ופרטיים וללא סדנאות גיבון וקורסים, וכתוצאה מכך ספגנו פגיעה של למעלה מ- 60 אחוז במחזור המכירות. ניסינו לחזק מכירת מוצרים הן בשיתופי פעולה והן בשיווק ישירות לבתים, תוך שאנו נעזרים בכל הכלים השיווקיים שעומדים לרשותנו, ובעיקר ברשתות החברתיות”.

"כיוון שאנחנו בשיא עונת החלב, החלטנו למכור מחצית מתוצרת החלב של המשק למחלבות גד", ממשיך צבן, "בימים הטובים, שעוד נכונו לנו, אנו מתכננים להתייצב כמעדנייה להצטיידות לפיקניק, ולפתוח מחדש, במגבלות הקיימות, סיורים מודרכים, סדנאות להכנת גבינה לזוגות, משפחות וקבוצות קטנות וקורסים מקצועיים להכנת גבינות. אחרי הכל, ידוע שגבינות עיזים מביאות מזור לגוף ובעיקר לנפש, והפינוק הזה ממש מגיע עכשיו לכולנו, ובגדול"

אלון צבן, "עיזה פזיזה", מושב טל שחר

מה בתפריט? מגוון גבינות וחלב. פתוח כל יום (מלבד שבת) 08:00-16:00 להזמנות: 052-2589900, 08-6102876 .

 

"הסבים שותים" בצור הדסה

 

אמיר גוטל, בעל "הסבים שותים", נקודת מכירה ליינות ולמוצרים אזוריים הממוקם בצור הדסה ובעל חזון לשיווק מוצרי בוטיק המיוצרים באזור בכמות מדודה וביחס אוהב. לדברי גוטל: "החופש הכפוי הזה בא עלינו בהפתעה מוחלטת. לשמחתנו ההורים והחברים נזהרים וכל מה שהיינו צרכים להתמודד איתם היו הגעגועים לאלה שבהסגר".

כיצד התמודדתם עם הצורך להתפרנס למרות המצב? "לקראת חג הפסח, יצרנו קשר עם היקבים ויצרני המשקאות והם מצידם הציעו מחירים מפתים. 'הסבים שותים' יצאו בשרות משלוחים עד לפתח הבית בצור הדסה, ביישובי המזלג ואפילו עד ירושלים. לשמחתנו הצלחנו להביא יינות ומשקאות ללקוחות וותיקים וחדשים ולהמתיק את החג. היינו שליחים לקרובים וחברים שרצו לשלוח את ברכתם לחג בלוויית יין טוב ומשקאות איכותיים מהאזור" אמר גוטל.

אמיר גוטל, “הסבים שותים", צור הדסה

מה בתפריט? מגוון משקאות אלכוהול המיוצרים במטה יהודה. משלוחים בצור הדסה ואזור המזלג להזמנות - אמיר גוטל: 054-4874898 .

 

מאפיית "ברדלי" בשריגים /ליאון

 

מלבד היותה של "ברדלי", מאפיית בוטיק, אחת לשבוע פועלת במקום קליניקה ייחודית לטיפולי פסיכותרפיה באמצעות אפייה עם דגש על טיפוליים רגשיים, ויסות רגשות והגברת תחושת המסוגלות. בעל המקום הוא אורן שמואלי, אופה ועובד סוציאלי: "במשך תקופת הקורונה המאפייה נשארה פתוחה כרגיל, לצד מילוי ההוראות לשמירה היגיינה וריחוק ,הייתה זו זכות לאפות לחמים ומאפים ולשמח קליינטים מכל האזור עם ניחוחות וטעמים . זו הייתה השעה שבה רבים גילו את יתרונות הצריכה המקומית . תושבי מטה יהודה גילו את חדוות הקנייה מעסקים מקומיים ונהנו לגלות אוצרות ליד הבית .ובכלל אין טיסה לפריז אבל יש באגט כמו בפריז והיו רבים שהתנחמו בכך . לצד המשך אפייה נאלצתי לסגור את הקליניקה הפועלת יום בשבוע. לא פשוט דווקא בתקופה בה בני נוער וילדים איתם אני נפגש היו צריכים עזרה ותמיכה".

אורן שמואלי, “מאפיית ברדלי", לי-און (שריגים)

מה בתפריט? שני וחמישי : פיצה איטלקית, חמישי ושישי: לחמים, חלות, מאפים להזמנות אורן 050-5753548 .

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?