250 ק"ג מוצרי בשר הושמדו בבית קירור בא.ת. הר טוב
מפקחי משרד הבריאות השמידו כ-250 ק"ג מוצרי בשר ודגים בבית הקירור "איילנד שיווק מזון", הנמצא באזור התעשייה הר טוב.
הביקורת נערכה ביום שני השבוע (14.1) על ידי מפקחי משרד הבריאות מלשכת הבריאות המחוזית ירושלים. במהלך הביקורת נמצאו ליקויים חמורים: יחידת קירור שלא פעלה ותנאי תברואה ירודים, כמו-כן נמצאו מוצרי בשר ודגים קפואים שהופשרו ורובם פגי תוקף, בעלי שינויים אורגנולפטיים (טעם, מראה, ריח, מרקם).
המפקחים קבעו כי מוצרי הבשר הוחזקו בתנאי תברואה ירודים, וכי הטיפול במוצרי הבשר, העופות, והדגים אחסונם ושיווקם נעשה בניגוד לתנאים הנדרשים בחקיקה והמוצרים עלולים להזיק לבריאות הציבור.
בהוראת הרופאה הווטרינרית המחוזית ובסיוע הרשות המקומית מטה יהודה הושמדו כ-250 ק"ג. ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד והמועצה האזורית מטה יהודה ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד עסקי המזון, והזמינו את הציבור לעיין במדריך לקנייה נכונה של בשר, עופות ודגים הנמצא באתר משרד הבריאות.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?