גורמה בסגנון גואה
הרומן של סיון בלכר עם העולם הגסטרונומי החל זמן קצר לאחר שיצאה לטיול שאחרי צבא. היא נחתה בהודו, הגיעה לגואה, ושם נפלה לידה הזדמנות. “חבר שניהל במקום גסטהאוס ומסעדה הואשם בפלילים ונשפט למאסר, ויחד עם עוד חבר קיבלתי לידיים מקום מן המוכן", היא מספרת היום.
את השנתיים שבהן הפעילה את הגסטהאוס והמסעדה היא ניצלה כדי לחקור וללמוד את רזי המטבח ההודי המקומי, אשר בגואה הוא כולל הכנת מאכלים מבשר בקר. ההודים בגואה הם נוצרים ואוכלים בשר בקר, דבר האסור ברוב מדינות הודו.
לאחר מכן חזרה לארץ, עברה לתל אביב ושם פתחה מסעדה הודית, אותה הפעילה במשך מספר שנים עד אשר, כך היא מעידה, גילתה כי העיר מתישה אותה והחליטה ללמוד נטורופתיה ולמצוא מקום מקלט בדירה קטנטונת בקיבוץ נחשון.
כדי לממן את לימודי הנטורופתיה היא החלה לבשל במטבח הקטן שבדירה ולמכור את התוצרת לקהל הלקוחות שחלקם עדיין שמר לה אמונים מהמסעדה בתל אביב. השמועה על מאכליה המושקעים והטעימים עשתה כנפיים וקהל הלקוחות החל לגדול.
הקורונה פגעה בתחילה בעסקים, מספר סיון, אך עד מהרה החלו ההזמנות לזרום בכמות הרבה יותר גדולה מאשר בעבר וזאת משום שהמסעדות היו סגורות. היא החליטה להרחיב את המטבח בדירה וצירפה אליו את הסלון הקטן. כיום, משתרע המטבח שלה על רוב מהדירונת הקיבוצית הקטנה, היא מעסיקה כמה עובדים, והתחום הפרטי שנותר לה הוא חדר השינה. “אני בעצם גרה במטבח שלי", היא מחייכת.
סיון מציעה אירוח שמושתת על משתה הודי צמחוני המכונה “טאלי” ומתנהל ברחבת הדשא שצמודה לדירתה. המשתה מכיל סלט, מנה עיקרית הכוללת אורז, כופתאות ברוטב, סבג'י, ביריאני ועוד. לסיום מוגשים קינוחים מתוקים בליווי צ'אי מסאלה.
סיואנה, קיבוץ נחשון, בימים ד-ה-ו, בהזמנה מראש, טלפון: 050-3954544
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?