זה הזמן לאוזני המן
ארבעה מתכונים מדליקים וטעימים לאוזני המן: אוזני המון - הגרסה הבריאה, אוזן המן משפחתית, אוזני המן במילוי בטטה, אוזני המן במילוי טחינה סילאן ושוקולד
אוזני המן - הגרסה הבריאה
חומרים:
1/2 קילו קמח שקדים
5 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים ארוגני
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות מים
1/4 כוס קרם קוקוס
למילוי:
ממרח תמרים / קונפיטורה ללא תוספת סוכר / שוקולד
קינמון טחון
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד ולשים עד לקבלת בצק דביק (אם עדיין לא דביק אז מוסיפים מים לפי הצורך).
- מפזרים קמח על הבצק, על מנת שלא ידבק לידיים, וקורצים עיגולים בגודל הרצוי, ומשטחים אותם.
- מניחים מעט מהמילוי שבוחרים במרכז וסוגרים את הבצק לצורת אוזן המן:
סוגרים מעל המילוי את שני קצוות הבצק המקבילים ומהדקים היטב. צד אחד שנשאר פתוח מהדקים היטב מלמעלה (מהקצה הסגור שמעל המילוי) עד לתחתית ואת הצד השני שפתוח מרימים מלמטה למעלה בצורה ישרה ומהדקים היטב.
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא"
אוזן המן משפחתית
מצרכים (לכ- 6-8 מנות):
4 אגסים פרוסים
2 קוביות ג'ינג'ר של "דורות"
50 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר חום
1/4 כפית קינמון
לבצק:
1 וחצי כוס קמח לבן
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 חלמון
2 כפות מי קרח
לקרם שקדים:
100 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס קמח שקדים
1 ביצה
1 כף ברנדי
1 כף גדושה קורנפלור
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח וחמאה ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים חלמון ומלח וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים כף מים בכל פעם וממשיכים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מנקים את מעבד המזון קלות ומתחילים להכין קרם שקדים: מתחילים עם חמאה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים קמח שקדים וביצה וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים ברנדי וקורנפלור ומפעילים שוב, עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לכלי ולמקרר.
מוציאים לקערית 2 קוביות ג'ינג'ר, 50 גרם חמאה מומסת, כף סוכר חום וקינמון ומניחים במקום חמים.
מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בעובי של חצי ס"מ. משמנים תבנית אפיה מרופדת בנייר ומעבירים את הבצק לתבנית.
מורחים קרם שקדים על הבצק ומשאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא קרם מסביב. משאירים 2-3 כפות קרם שקדים בקערה.
מגלענים ופורסים את האגסים ומסדרים על הקרם. מקפלים את השוליים מעל האגסים בצורת אוזן המן.
מברישים את האגסים ואת שולי הבצק בזיגוג החמאה וג'ינג'ר ומפזרים את קרם השקדים הנותר. מכניסים למקרר להתייצב למשך כרבע שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים במרכז התנור כחצי שעה דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
(המתכון באדיבות חברת "דורות", יצרנית מוצרי תיבול קפואים)
אוזני המן במילוי בטטה
חומרים:
כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה מלח הימאלייה
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1 בטטה בינונית
קורט פלפל
קורט מלח
אופן ההכנה:
1.מקלפים את הבטטה מקליפתה ומבשלים אותה בתוך סיר עם מים רותחים עד להתרככות.
2. מועכים את הבטטה לפירה ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל.
3. מערבבים בקערה את הקמח, כפית המלח, המים והשמן עד לקבלת בצק אחיד, רך ושמנוני מעט.
4. קורצים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לעיגולים.
5. מניחים מעט מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים לצורת משולש.
6. מניחים את אוזני ההמן בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.
לבריאות!
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא"
אוזני המן במילוי טחינה עם סילאן ושוקולד
מצרכים (לכ- 40 יחידות):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/4 עד 1/3 כוס חלב
למלית:
150 גרם ממרח טחינה עם סילאן של "אחוה"
150 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה"
300 גרם תערובת אגוזי מלך / פיסטוק / קשיו / אגוזי לוז קצוצים דק
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לשמך כשעה - שעתיים במקרר.
- מכינים את המלית: מערבבים את ממרח הטחינה עם סילאן עם מחצית מכמות האגוזים הטחונים. בכלי נוסף מערבבים את ממרח הטחינה שוקולד עם המחצית השנייה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 3 מ"מ וקורצים לעיגולים. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזני המן.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?