דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 15 באוקטובר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

אבוקדו כמו שלא הכרתם!

פרי עץ האבוקדו משמש ברבות ממדינות המוצא שלו ובעיקר בברזיל, כפרי שמככב בקינוחים ובמיני מתיקה. יתרונותיו התזונתיים של האבוקדו באים לידי ביטוי בשומן טוב, ובוויטמינים D, A, B, E, K, C, וגם באשלגן, ברזל, נחושת, סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים, פיטוסטרולים, כלורופיל, לציטין, סקווראן ובסיבים תזונתיים.

למרות השם שיצא לו הוא אינו משמין ולכן השימוש בו בקינוחים הוא נפלא. בשונה מקצפות או שמנת שמשמשת לקינוחים רבים, באבוקדו השומן הוא בלתי רווי והקלוריות ממנו לא נאגרות בגוף באותו האופן, נהפוך-הוא, יש מי שעושים שימוש באבוקדו דווקא לצורך ירידה במשקל.

טראפלס שוקולד אבוקדו. צילום: הדס ניצן

רוצים לפנק את עצמכם ואת יקירכם במתוק מלא בבריאות? הכינו טראפלס שוקולד אבוקדו, מתכון קל הכנה מרכיבים טבעיים בלבד, טעים להפליא ומענג: בבלנדר רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל. מוסיפים כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן), וסירופ מייפל להמתקה על פי הטעם. מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות. מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא. מאחסנים במקפיא ונהנים.

 

בתיאבון!

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?