דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 19 באוקטובר 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

אבוקדו משפר את בריאות המעי

אכילת אבוקדו מידי יום, יכולה להועיל לבריאות המעיים, זאת על פי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת אילינוי. המחקר מצא כי צריכת אבוקדו יומית הובילה לעלייה במגוון חיידקי המעי וריכוז גבוה יותר של החיידקים המסייעים בפירוק סיבים, אשר עוזרים לייצר את התרכובות המיוצרות בתהליך חילוף החומרים, התומכות בבריאות המעיים הכללית.

המחקר עקב אחר מצב הבריאות והתזונה של 163 מבוגרים הסובלים מעודף משקל. קבוצה אחת התבקשה לאכול אבוקדו מידי יום, והקבוצה השנייה לא אכלה אבוקדו. בקרב המשתתפים שאכלו אבוקדו אחד ליום במשך 12 שבועות, מצאו החוקרים שינויים חיוביים בחיידקי המעיים, כולל גיוון חיידקי מוגבר.

"אנחנו יודעים שאכילת אבוקדו עוזרת להרגיש מלאות ומפחיתה את ריכוז הכולסטרול בדם, אבל לא ידענו איך זה משפיע על חיידקי המעיים ועל התרכובות שהחיידקים מייצרים", אומרת מחברת המחקר הראשי שרון תומפסון. מחברי המחקר ציינו כי אבוקדו גם עשיר בסיבים ומחקרים אחרים הראו שמאכלים עתירי סיבים טובים לעיכול בריא.

לדברי המומחים לגידול אבוקדו של "חקלאי גרנות", הקשר בין מגוון החיידקים במעיים לבין בריאות טובה יותר כבר הוכח בכמה מחקרים, ומדענים מאמינים שפירות וירקות ממלאים תפקיד מכריע בשיפור בריאות המעיים. מערך חיידקי מעיים פחות מגוון מקושר להתפתחות השמנת יתר ובעיות בריאותיות רבות.

 

צילום: Depositphotos

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?