דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 20 באפריל 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מסעדה וחומוסיית העתיקה באבו גוש

וואהל אבועסאב עם השחקן צחי נוי

מסעדה חדשה נפתחה לאחרונה בכפר אבו גוש. הבעלים של המסעדה, וואהל אבועסאב, מזמין את הציבור ליהנות ממיטב המנות של המטבח הים-תיכוני והאוריינטלי.

"נולדתי בירושלים למשפחה שהפעילה את מסעדת רעמסס ברחוב המלך דוד", מספר וואהל, “השף של המסעדה, אבוחסן זעתרה, היה אחד השפים המפורסמים, שבישל גם עבור המשפחה המלכותית בירדן. הוא היה מומחה במטבח הערבי האוריינטלי, עם הירקות הממולאים והירקות המבושלים כגון: עוקרה (במיה), שעועית, אפונה, תרד ועוד. אני נהגתי לעזור לו בקילוף והכנה של התבשילים (כל העבודות השחורות) עם הזמן נעשיתי טבח מעולה ובעל יכולת לבשל ליותר מ-400 איש".

לאחר שסיים את לימודיו עבד וואהל כמנהל המסעדה המשפחתית במשך יותר מ-30 שנה.

"הילדים שלי, שלמדו בישול, ביקשו לפתוח מסעדה משלהם והם פתחו מסעדה בשם 'אלכמיסט' ברחוב סלאח-א-דין בעיר העתיקה, שם הגשנו אוכל מהמטבח האיטלקי והצרפתי. ככל שנעשינו יותר מפורסמים וידועים הבעלים של המבנה שבו שכנה המסעדה החל לעורר קשיים ואנחנו החלטנו לעבור לאבו גוש”.

וואהל אבועסאב עם איש התקשורת רפי גינת

המסעדה החדשה שוכנת במרכז הכפר אבו גוש ומגישה מטעמים מהמטבח המזרח תיכוני ובהם: בשר כבש, חומוס הבית, חומוס פטריות, ממלואים, סינייה, שיפודים, מחסאן, טבולה, סלט פטוש, וקינוחים מסורתיים: בקלאווה וכנאפה.

"הקהל מוזמן לבקר אותנו במסעדה החדשה הפתוחה בכל ימות השבוע וליהנות משפע המנות שאנו מציעים ובמיוחד ממנת החומוס המפורסמת שלנו, אותה אנו מכינים מדי יום, עם הטעם שלעולם לא תשכחו”, מציין וואהל.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?