דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 21 במאי 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

העוגות של אבא

העוגות של אבא, אלעזר הר-אבן, צילום: אלדד מאסטרו

"אני אוהב להעלות חיוך על פניהם של אנשים", אומר הקונדיטור אלעזר הר-אבן, “זו חוויה מדהימה. היכולת לקבל בקשה של אדם ולבנות יחד איתו את העוגה שהוא אוהב, זה הדבר הכי כיף שיש. הגיעו אלי ילדים שבוכים מרוב אושר כשהם רואים את העוגה שהכנתי להם. הייתה לי לקוחה שהילד שלה היה חולה, הזמנתי אותו לקונדיטוריה לראות את העוגה שהכנתי עבורו, הוא כל כך התלהב ששכח שהוא חולה".

הר-אבן, 52, גרוש טרי + 3 ילדים, הגיע למושב אביעזר לפני כשמונה שנים. במקצועו הוא קניין בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ובשעות הפנאי הוא קונדיטור, שמתמסר לתחביב שלו באופן מקצועי ויסודי. "למדתי קונדיטוריה במכללת טעמים בירושלים, טיפול בבצק סוכר אצל הקונדיטורית גליה ולימודים מתקדמים באסטלה בתל אביב". כיום הוא מעביר סדנאות בתחום האפייה.

בקונדיטוריה הביתית הקטנה שלו הוא מייצר עוגות וקינוחים ומעביר סדנאות לילדים (עוגיות, ממתקים, בצק רבוך - פחזניות, צ’ורוס), ולמבוגרים (שמרים, מלוחים, קינוחי כוסות).
קונדיטור קשור לטעם המתוק או שיש גם טעמים אחרים?

"אישית אני אוהב דווקא את המלוחים, אבל כן, קונדיטוריה קשורה בדרך כלל למתוק. אני יודע לעשות ממתקים כמו מרשמלו, מרמלדה, קרמבו, ולעבוד עם סוכר ושוקולד. יש אופים שמתמחים בלחם ויש כאלה מתמחים בעוגות. אני משלב בין כולם"

אתה מקבל בקשות לעוגות מקמח מלא?

"פחות מתעסק עם אפייה בריאה וקמחים מלאים. אני חושב שעדיין יש מקום לקונדיטוריה המסורתית יותר. בסדנאות של שמרים ומלוחים אני מכניס קמחים מלאים וקמחים רגילים, מנסה לשלב קמח ללא גלוטן או אפייה ללא סוכר, זה מצריך סביבת עבודה אחרת ואני עובד מהבית".

מה אתה מלמד בסדנאות לאפייה?

"אני מעביר המון סדנאות לילדים ולמבוגרים. רק לאחרונה סיימתי חוג אפייה של 20 מפגשים לילדים מאזור עמק האלה בו לימדתי את כל רזי האפייה. כל כך אהבתי לראות שהילדים לוקחים מתכון ושוקלים את חומרי הגלם. הם יצאו עם שלושה דברים: סברינה, עוגת תפוזים, וריבות וזה הסיפוק שלי".

כיום, עקב מצוקת מקום במטבח הוא עובד עם תנור רגיל ביתי, וחולם על הרגע שבו יוכל להכניס תנורים גדולים ומקצועיים. "רוב המוצרים שלי לקוחים מהמטבח הצרפתי אבל יש גם השפעות מהמטבח האיטלקי והגרוזיני. אני אוהב לגעת בהכל".


העוגות של אבא, מושב אביעזר, שישי-שבת, 9:00-15:00, (21-23.3 , סדנאות הכנת משלוחי מנות לפורים), 050-6235436, תשלום במזומן / bit , פתוח כל השנה, בהזמנה מראש.

 

אוזני המן בחמישה צבעים של העוגות של אבא

כ – 40 אוזני המן

מצרכים

1 חבילה חמאה 200 גרם (או מחמאה רכה – לא נוזלית ולא שמן)

1/2 כוס אבקת סוכר - 100 גרם.

1/4 2 כוסות קמח – 385 גרם.

1 ביצה

צבעי מאכל

שוקולד נוטלה / השחר למילוי

מיני עדשים צבעוניים

 

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (K), מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במהירות בינונית – גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ומשחתית.

עוצרים את המיקסר, מנקים את דפנות הקערה עם לקקן וממשיכים לערבל.

מוסיפים ביצה, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח בשלבים עד שהבצק מתגבש.

מוציאים את הבצק מהמיקסר, שוקלים ומחלקים לחמישה חלקים שווים.

לוקחים כל בצק וצובעים אותו בצבע הרצוי – ע"י לישה של הבצק.

עוטפים כל בצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים כל בצק צבע ל – 5 חלקים שווים.

מגלגלים כל אחד מהבצקים לנחש ארוך ומסדרים כל אחד מהם צמוד לגליל הקודם.

לוקחים ניילון נצמד, מניחים ע"ג הגלילים הצבעוניים שיצרנו, ובעזרת מערוך מרדדים את הגלילים לעובי של כ – 4 מ"מ. (להשתדל לא לקמח את המשטח ).

לוקחים קורצן – כוס, בקוטר של כ 6-7 ס"מ, קורצים עיגולים.

מניחים במרכז כל עיגול שוקולד ומספר עדשים וסוגרים לאוזן המן.

(את השאריות מגבשים לבצק נוסף ושוב מרדדים ).

מחממים תנור ל – 160 מעלות

מכניסים את תבנית האפייה למקרר ל – 15 דקות.

מוציאים ואופים כ – 12 דקות.

בתיאבון

 

 

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?