בחירות במבשרת ציון - אבי חיים: המציאות שבה לסיעה אחת יש רוב במליאה - בעייתית

סגן ראש המועצה המקומית מבשרת ציון, אבי חיים (צילום: יח"צ)
"המציאות הנוכחית שבה לסיעה אחת יש 8 מנדטים, אפשרה לה לפעול ללא צורך בשותפות ולקדם מהלכים חד-צדדיים מבלי להגיע להבנות רחבות, לדוגמא: קבלת החלטה על אוטובוסים בשבת בישוב והפרת סטטוס קוו דתי בישוב, וזאת בלי לנהל שיח ולהגיע לפתרון המכבד את כלל התושבים", כך אומר אבי חיים, סגן ראש המועצה המקומית מבשרת ציון. חיים מוסיף כי הוא שוקל להתמודד בבחירות הקרובות לראשות המועצה.
אברהם (אבי) חיים, בן 47, אב לאורי, גדל והתחנך במבשרת ציון, עוסק למחייתו בניהול פרויקטים בתחום המחשוב ובמקביל משמש כפעיל במועצה בהתנדבות מזה כ- 15 שנים. הוא נבחר למליאת בשתי הקדנציות האחרונות מטעם סיעת "הצעירים", שימש חבר וסגן ראש מועצה, מחזיק בתיקי תחבורה, רווחה, צעירים ונוער ובנוסף מילא תפקידים שונים ביניהם יו"ר ועדת הנחות ומחיקת חובות, חבר בוועדת הראל לתכנון ובניה, חבר בעמותת תיכון הראל, חבר בוועדות הכספים, איכות הסביבה, מכרזים ועוד.
בצעירותו, ייסד אבי חיים עם חברים בישוב את סיעת צעירי מבשרת והוא משמש כיו"ר הסיעה מזה כעשור. על הפעילות של סיעת הצעירים במועצה הוא אומר: "היינו במציאות שבה צעירים בחרו לעזוב את הישוב בשל עלויות מחייה גבוהות והיעדר שירותים ושכונות לאוכלוסייה הצעירה. סיעת הצעירים העלתה את המצב הקשה לשיח הציבורי ולסדר היום במועצה בעקביות, נחישות והתמדה עד להשגת המטרות הרצויות בתחום הבנייה ושיפור המענים לצרכי הצעירים בישוב."
לדבריו, הוא היה פעיל בקידום פתרונות תחבורה ליישוב, קידום תחום הרווחה בכך שהמנהג של חלוקת סלי המזון הוחלף במתן תווי קנייה מכבדים המאפשרים שימוש לפי צורך ובצורה נאותה.
אבי מתכוון להמשיך ולהתמודד על כניסה למליאת המועצה בבחירות הקרובות ומציין את החשיבות שהוא רואה בחיזוק החוסן הקהילתי תוך כבוד, סובלנות וערבות הדדית בין הקהילות השונות ביישוב. "יש לי חברים, ידידים, שכנים ומכרים עם מגוון דעות, ביניהם מסורתיים, דתיים וחילוניים, בני עדות שונות שתמיד ידעו לחיות יחד בהבנה ובכבוד הדדי", הוא מציין.
על מערכת היחסים שלו עם ראש המועצה, יורם שמעון, אמר חיים: "היחסים שלי עם ראש המועצה יורם שמעון טובים ומכבדים. במשך שלוש קדנציות הסיעות שלנו פעלו בשיתוף פעולה ולרוב הגענו להסכמות. יחד עם זאת, בקדנציה הנוכחית, ישנם מספר נושאים שנויים במחלוקת שלא הגענו להסכמות, כגון: גובה תשלומי ארנונה לזוגות הצעירים בשכונות החדשות; הפעלת אוטובוסים בשבת שנעשתה באופן חד צדדי ובניגוד להסכם קואליציה בו הוחלט לשמר סטטוס קוו בנושא דת; קיצוץ משמעותי בהון האנושי של המועצה, אשר לדעתי צריך וניתן לנהל בדרך שונה ויעילה יותר. גם בקשתנו להסיט את מסלול נסיעת האוטובוס בשבת מהציר המרכזי בישוב נדחתה. לאור זאת, אני בוחן ברצינות אפשרות להתמודד לראשות המועצה המקומית ואקבל החלטה לאחר שמפת ההתמודדות בישוב תתבהר".
"מצב בו סיעה אחת בת 8 נציגים במליאה, המובלת ע"י ראש המועצה ומנהלת את הכל, הוא מצב בעייתי שלא מאפשר ייצוג נאות לכלל התושבים בישוב", מדגיש חיים, "לכן, כדי ליצור מציאות של ייצוג הולם לכלל התושבים, חיוני שתהיינה בקואליציה לפחות שתי סיעות חזקות עם תלות הדדית ומחויבות לנהל שיח גם שהדעות שונות. במידה ואקבל החלטה להתמודד לראשות המועצה, אכבד את כולם ואמשיך לפעול למען העקרונות והצרכים שהסיעה שברשותי תייצג".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?