בית שמש: עשרות חרדים קיצוניים השתוללו בניסיון למנוע משוטרים לעצור חשוד בפגיעה מינית בילדים

הנזק שנגרם לרכבי משטרה במהלך הפרת הסדר בעיר בית שמש. צילום: דוברות המשטרה.
מעצר של חשוד בפגיעה מינית בילדים שבוצע ביום שני (20.1) לפנות בוקר נתקל בעשרות חרדים קיצוניים שהשתוללו באלימות, תקפו שוטרים ורכבי משטרה ומד"א, גרמו לפציעתם של ארבעה שוטרים, ריסקו חלונות של ניידות המשטרה והכל בניסיון למנוע את המעצר. הדבר לא עלה ביד הפורעים, המעצר בוצע ושני חשודים בהתפרעות נעצרו.
בלשי תחנת בת שמש יצאו לפעילות מעצרים בעקבות חקירת חשדות לפגיעה מינית בקטינים בני 9 ו-4 שנים. בשעה אחת לפנות בוקר נעצר החשוד, כבן 20, המשתייך לקהילה חרדית קיצונית בבית שמש, בהתאם לצו בימ"ש נגדו. הידיעה על המעצר התפשטה במהירות בקרב חברי הקהילה הקיצונית וחבריה הוזעקו למנוע את המעצר.
במקום החלה הפרת סדר אלימה בהשתתפות עשרות פורעים שניסו במעשיהם לסכל את פעילות משטרתית זאת. למקום הוקפצו כוחות משטרה רבים מכלל יחידת מרחב ציון וכוחות יס"מ מחוז ירושלים, במטרה להשיב את הסדר ולהשלים את המעצר של החשוד.
במהלך הפרת הסדר האלימה, הושלכו אבנים וחפצים שונים לעבר כוחות המשטרה מהן נפצע שוטר בראשו. ניידת מד"א שהוזעקה לטפל בשוטר הותקפה גם היא באבנים, שמשת הרכב נופצה ונהג האמבולנס נפגע כפי הנראה כתוצאה מריסוס גז פלפל לעברו.
הפרות הסדר התעצמו ובמהלכן נפצעו ארבעה שוטרים כתוצאה מהשלכת חפצים, יידוי אבנים ואלימות של מפרי סדר ונגרם נזק למספר ניידות משטרה. קריאות המשטרה לפורעים הקיצוניים להתפזר והניסיונות להרחיקם, לא נענו.
הפורעים חסמו את דרכה של ניידת המשטרה בה שהה עצור וניסו ל"שכנע" את השוטרים לשחררו ב"תמורה" להרגעת הרוחות. השוטרים סירבו להיכנע לאלימות המתפרעים ולבסוף נאלצו להפעיל אמצעים שנועדו לפיזור הפרות סדר.
במהלך פיזור הפרת הסדר נעצר אחד הפורעים, כבן 39 תושב בית שמש, בחשד לתקיפת שוטרים והפרת הסדר. לאחר מאמץ רב, הושגה שליטה במקום ושני עצורים הועברו להמשך חקירה בתחנת המשטרה בעיר ולאחר מכן תוגש בקשה להארכת מעצרם לטובת מיצוי החקירה בעניינם.
בעקבות התקיפה הפראית של כוחות ההצלה והביטחון, שוחח ראש העיר בית שמש, שמואל גרינברג, עם מפקד תחנת משטרת בית שמש, סנ"צ אסף דואק, וכן עם מנכ"ל מד"א, אלי בין והסיע זעזוע עמוק מהאלימות החמורה כלפי מי שפועלים במסירות למען ביטחון הציבור ובריאותו. הוא הדגיש את החשיבות שבשיתוף פעולה עם כוחות האכיפה וההצלה כדי לשמור על הסדר הציבורי ולמנוע הישנות מקרים דומים.
גרינברג: "אין מקום לאלימות מכל סוג שהוא בבית שמש, ובמיוחד לא כלפי צוותי הרפואה והמשטרה. מקרה האלימות אמש אינו מייצג את תושבי בית שמש, אלא מיעוט קטן וקולני הפועל בניגוד לערכים עליהם אנו מחנכים".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?