דלג לתוכן העמוד
יום שישי, 13 בדצמבר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

בית חם, מצחיק ושמח

הי, שמי ורד שוייצר, אני מתגוררת במטה יהודה ומעצבת בתים שמחים. אני שמחה ומתרגשת לקראת חנוכת המדור הזה שיעסוק בעיצוב ובהלבשת בתים.

מה יהיה במדור?

בתים מעוצבים ומיוחדים, המלצות לעיצוב חללים, שדרוג חפצים ורהיטים, עיצוב בר קיימא, פתרונות עיצוב בתקציב נמוך, התמודדות עם אסתטיקה ופרקטיות, שילוב בין אסתטיקה לנוחות, תערוכות עיצוב חשובות שכדאי לבקר בהן ועוד.

את הטור הראשון אני פותחת (איך לא...) עם הבית שלי בישוב גיזו.

סלון בבית בגיזו צילום: יאנה דודלר

את הבית, בן 6.5 חדרים (כ-180 מ"ר) קנינו לפני שנתיים והוא היה ישן ומוזנח. בפרויקט האישי הזה ביצעתי שיפוץ מקיף והלבשה עבור המשפחה שלי, שכוללת אותי, את בעלי ואת שלושת הילדים שלנו (12, 10, 7).

מאחר והבית טובל בנוף כפרי וירוק המטרה הייתה להשוות לו מראה כפרי וליצור בו אווירה ביתית חמימה ונעימה.

הבית שלנו הוא דוגמא מצוינת לעיצוב אקלקטי שבו משלבים בין ישן לחדש, בין וינטג' למודרני ובין לבן לצבעוני.

העיצוב האקלקטי משקף את חיי היום יום של אנשים, שמורכבים מהרבה תקופות, זיכרונות וחוויות. בתים שמעוצבים בסגנון זה משלבים חפצים ורהיטים ייחודיים, שאנשים אספו סביבם במהלך חייהם עם מוצרים חדשים ומודרניים יותר, והם מחבקים וחמים ומשרים אווירה רגועה ונעימה.

מטבח פורמייקה- בית בגיזו צילום: יאנה דודלר

פרויקט השיפוץ וההלבשה בבית נמשך כחודשיים, ובסיומו קיבלנו בית מלא חמימות, צבעים, הומור ושמחה, והוא אהוב עלינו מאד.

בשלב הראשון הוחלפו צנרת המים וצנרת החשמל. בשלב הבא שברנו את קיר המזווה במטבח ואת קיר חדר הארונות בחדר ההורים. בכך גדל שטחם של המטבח וחדר ההורים.

החלפנו את כל החלונות שהיו בעלי זכוכית אטומה לזכוכית שקופה, דרכה ניתן לראות את הנוף ולהכניס הרבה אור וחום הביתה, אך בחרנו בפרופיל לבן שיהווה רקע רגוע לכל הצבעים והחפצים שבחרנו לבית.

גם צבע הקירות נבחר להיות לבן כדי ליצור איזון עם שאר הצבעוניות בבית.

חדר שינה- גיזו צילום: יאנה דודלר

מסיבות אקולוגיות בחרנו בפרקט במבוק גושני שהודבק על הריצוף הישן והשחוק בכל הבית, למעט בחדרי הרחצה ובמטבח. הבמבוק הוא גם חומר עמיד מאד ונעים מאד למגע.

ארונות המטבח הישנים והכהים הוחלפו בארונות פורמייקה חדשים בצבע שמנת כהה ורגוע. למטבח מפורמייקה ישנם יתרונות רבים: הוא פרקטי וקל לניקוי, הוא מאפשר בחירה מתוך מגוון עיצובי רחב של דוגמאות וצבעים, הוא עמיד לאורך זמן רב ואינו מתבלה כמו חומר הפורמייקה שהיה בעבר ומחירו נוח. לארונות המטבח התאמנו אריחי בטון צבעוניים, בעלי קווים נקיים, ואת רצפת המטבח ריצפנו באריחי קרמיקה מצויירים, אך בעלי גוון אחד.

בחדרי הרחצה החלפנו את הריצוף, חיפויי הקירות והכלים הסניטריים והזמנו ארונות חדשים צבעוניים (כאן, עם הכוונה מסוימת, ניתנה בחירת הצבע גם לילדים).

חדר ילדים - גיזו צילום: יאנה דודלר

בחרנו דלתות פנים בצבעים מיוחדים ובחריטות אישיות שתוכננו על ידי. גם בבחירת דלתות החדרים ניתנה יד חופשית, אך מכוונת, לילדים, בנוגע לצבע ולדוגמא.

צבענו את דלת הכניסה החומה והענקנו לה מראה וינטג' מיושן.

הדבקנו מדבקות קיר וצבענו רהיטים קיימים. מצאנו מיקומים חדשים לרהיטים, מנורות, שטיחים וחפצי וינטג' קיימים, וגם קנינו בשווקים ובחנויות ספות, מיטות, שידות, כסאות, שטיחים, מנורות, וילונות ואקססוריז חדשים. את כולם מיקמנו ותלינו בחללים השונים.

רוצים דוגמאות לעיצוב אקלקטי?

שטיח משוק הפשפשים עם ספה מודרנית, מנורת רצפה משנות השישים עם מדפי ספרים חדשים, מרקמי בדים רכים עם שילובי חומרים מחוספסים (בטון, עץ לא מעובד), בית בהיר עם נגיעות קלות צבעוניות.

מקווה שנהניתם מהטור הראשון... בפעם הבאה, בית מיוחד בסגנון אחר.

ורד שוייצר, עיצוב פנים

[email protected]

 

 

 

 

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?