"נאלצנו לפנות שלושה יישובים באמצע הלילה"
להב משנה שמוליק אמסלם, 41, קצין מבצעים, 20 שנה בשירותי הכבאות, נשוי + 4, תושב גפן יו"ר ועד מקומי
יצאתי מהבית ביום שני לאירוע בנווה שלום וחזרתי רק בשבת. אני מנהל את חוליית הפיקוד הקדמית של מפקד התחנה. באירוע בנווה שלום התחלנו לעכל שאנו הולכים לאבד את היישוב. אני זוכר את השיירה של התושבים שיוצאים מהיישוב בלילה וזה נראה כמו יציאת מצרים.
לוחמי אש עמדו מול להבות ענק ואני שומע אחד מהם אומר בקשר: הבתים לא יישרפו נקודה. אנשים נלחמו, התאבדו על הבתים. במקביל היה פינוי מהיר של המשטרה והייתה פעולה מדהימה של המועצה האזורית מטה יהודה. בכלל, בכל שלושת האירועים שטיפלנו – המועצה האזורית פעלה במקצועיות רבה, ברמה שאני לא זוכר בעבר.
אנחנו תחנה מנוסה בעבודה. בתרגילים שלנו לקראת הקיץ הלוחמים מתרגלים פריסה ביערות והגנה על היישובים, יש גם תרגילים ברמת פיקוד ושליטה, והחפ"ק שאני מנהל הוא בעל יכולות משופרות לשלוט על כמה אירועים.
בתור תושב מטה יהודה שמכהן כיו"ר ועד מקומי במושב גפן, אני מוריד את הכובע לפני המועצה האזורית מטה יהודה על התנהלות ועל היוזמה. קצין הבטחון של המועצה, יאיר אברהם, היה איתנו בחפ"ק, מ"מ ראש המועצה, ניב ויזל, היה בשטח כל הזמן. בנווה שלום היו אוטובוסים שמוכנים לפינוי עוד לפני שביקשנו.
מה הזכרון הכי חזק שלך מהאירועים ?
הייתי באירוע שהיה בכרמל במשך ארבעה ימים רצופים. זה לא דומה להיקף האירועים המסיבי שהיה בשבוע שעבר. אירוע רודף אירוע, והחלטות המפקד מתקבלות במהירות רבה. נאלצנו לפנות שלושה יישובים באמצע הלילה. אנשים יוצאים מהמיטות, ילדים בוכים, הלוחמים לא מצליחים לנוח.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?