דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 15 באוקטובר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

הווטרינרים ממליצים: קנו בשר רק בעסקים המורשים

השירותים הווטרינרים ברשויות המקומיות יתגברו את הפיקוח על המזון לקראת הפסח

הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות יתגברו לקראת הפסח את הפיקוח על מוצרי המזון מן החי: בשר, עופות, דגים, ביצים ועוד, כדי לאפשר אספקה סדירה של מוצרי מזון מן החי לאורך כל תקופת החג ולהבטיח כי מוצרים אלה יגיעו לצרכן כשהם עומדים בתקני הבריאות הנדרשים.

לדברי ד"ר אבי צרפתי, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות, בחג הפסח, כמו גם הפסחא, ישנה עלייה רבה בביקוש למוצרי מזון מן החי, במיוחד למוצרי הבשר המקבלים מקום של כבוד על שולחן החג: "הבדיקות ופעולות הפיקוח, שנעשות גם בשגרה, נועדו לשמור על בריאות הציבור, למנוע הרעלות מזון והעברת מחלות שמקורן מן החי".

הבדיקות ופעולות הפיקוח יתבצעו במקומות ייצור המזון: משקי גידול, מפעלי ייצור, קייטרינג וכיו"ב, במטרה להבטיח כי חומרי הגלם מהם מופק המזון, גודלו וטופלו בהתאם להוראות החוק, ללא שימוש בשיטות גידול או בחומרים אסורים וכן כי מוצרי המזון הופקו מבעלי חיים בריאים וכל הליכי הייצור התנהלו בתנאי תברואה נאותים.

   כמו כן יתוגבר הפיקוח על הובלת המזון על ידי בדיקות המשנה שמטרתן להבטיח שהמקור של מוצרי המזון במפעל חוקי ובעל רישיון עסק תקף והם מלווים בתעודה וטרינרית בחתימת הרופא הווטרינר המפקח על המפעל. מוצרי מזון אשר לא יעמדו בדרישות "בדיקת המשנה", לא ישווקו ובמקרים מסוימים, ייפסלו ויושמדו בתחנת הבדיקה.

בנוסף לכל אלה יתוגבר הפיקוח בנקודות הקצה – רשתות השיווק שמוכרות מזון מן החי כגון: מרכולים, מעדניות, אטליזים, מסעדות ובתי אוכל. ייבדקו נוהלי האחזקה והטיפול, דרכי הכנתם ותנאי התברואה המתקיימים בעסק. עסקים אשר לא יעמדו בתנאים הנדרשים יופעלו כלפיהם קנסות, מוצרים אשר אינם ראויים למאכל אדם יושמדו, יישקלו נגדם תביעות משפטיות ובמקרים חריגים גם צווי סגירה.

בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות ממליצים לצרכנים לשים לב ולהקפיד על מספר כללים לפני קניית מזון מן החי:

• יש לקנות בעסק בעל רישיון עסק בתוקף אשר בדרך כלל מוצג במקום בולט בבית העסק.

• יש לשים לב שמוצרי הבשר, העופות והדגים מסומנים בצורה בולטת וברורה, כולל תאריך תפוגה.

• מומלץ לשים לב שהמוצרים מוחזקים בתנאים הרשומים בתווית "קפוא" או "מצונן" ובאריזה אטומה ומקורית.

"הווטרינרים ברשויות המקומיות פועלים כל השנה בפיקוח כדי לזהות מוצרי מזון שאינם עומדים בדרישות החוק ומטפל בכל האמצעים המקצועיים והחוקים במטרה לשמור על בריאות הציבור ושלומו", אומר ד"ר צרפתי, "לקראת הפסח ולאור העלייה בביקושים, נתגבר את הפיקוח כדי למנוע מחסור במוצרים מן החי ברשתות השיווק. אני קורא לציבור לרכוש מוצרי מזון מן החי רק במקומות המפוקחים על ידי הרשות המקומית או בפיקוח של רופא וטרינרי ולבדוק שהמוצרים נושאים חותמות ותאריכים כחוק. כמו כן יש לדווח לרופא הווטרינרי בכל ישוב כאשר מתעורר חשש כי המוצרים אינם ראויים למאכל אדם".

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?