דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 08 בספטמבר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

החמרה באפשרות להרשיע על פגיעה בבעלי חיים

הצעה של משרד החקלאות וביטחון המזון לתקן את תקנות צער בעלי חיים באופן שיאפשר להרשיע את מי שעבר על החוק בהליך מזורז אושרה השבוע (4.8)  בוועדת החינוך, התרבות והספורט.

עד כה נקבע כי הפרת ההוראות הקבועות בתקנות מהווה עבירה מסוג מחשבה פלילית, ולכן על מנת להרשיע אדם בהפרת תקנות צער בעלי חיים, נדרש להוכיח כי היה מודע למעשיו ושביצע אותם מתוך "מחשבה פלילית". דרישה שהפכה את תהליך האכיפה והענישה כנגד מפרי התקנות למורכב ומסובך.

על מנת לבצע אכיפה יעילה ומהירה יותר, וכן לקדם את רווחת בעלי החיים במדינת ישראל, נקבע כי מעתה עבירה על חלק מן התקנות, כאלו שאופיין הינו טכני ופשוט, תיחשב כעבירה של "אחריות קפידה" – עבירות שאינן דורשות הוכחת מחשבה פלילית או רשלנות, ועצם ביצוע המעשה מהווה עבירה. למשל: מתן מזון מקולקל, החזקת בעל חיים במתחם ששטחו קטן מהקבוע בתקנות, קשירת כלב כשלצווארו קולר חנק (אלא אם אדם מחזיק ברצועה), העבדת סוסים וחמורים מעבר לזמן המותר ועוד.

התיקון לתקנות מהווה שינוי מהותי באכיפת נושאי צער בעלי חיים וייעל את התהליך, וכן יעלה את כושר ההרתעה נגד ביצוע עבירות אלו, בתקווה שיביא לגילוי רמת זהירות גבוהה יותר בטיפול בבעלי חיים, וכן דפוסי התנהגות רצויים וחיוביים יותר בציבור.

ד"ר דגנית בן-דב, רופאת האגף לרווחת בעלי חיים במשרד החקלאות: "משרד החקלאות רואה חשיבות רבה באכיפת עבירות צער בעלי חיים, ומוביל מדיניות של אפס סובלנות כלפי עבירות אלו. תיקון זה הוא תולדה של עבודת מטה מאומצת, בשיתוף עם הרופאים הווטרינרים העירוניים, לייעול האכיפה ברשויות המקומיות, והגברת ההרתעה, באופן שיאפשר לנו לפעול לקידום רווחת בעלי החיים ביעילות ומהירות רבה יותר מכפי שיתאפשר עד כה".

נתקלתם בחשד לעבירת צער בעלי חיים? התקשרו למוקד משרד החקלאות הזמין בכל עת, 24/7, בטלפון 6016*.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?