דלג לתוכן העמוד
יום שני, 23 בספטמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

הטעם הישראלי ביין משתבח

מזיגת יין (תמונה: באדיבות יקב קדמא)

הטעם הישראלי ביין הולך ומשתבח. מנתוני חברת המידע העסקי CofaceBdi עולה כי בשנים האחרונות חל שינוי בהעדפות היין של הישראלי, אל עבר יינות ברמת איכות גבוהה ויינות מיקבי בוטיק. מגמה זו הובילה אף את רשתות השיווק הגדולות להתחיל לשווק יינות פרימיום לצד היינות הבסיסיים על המדפים.

על פי הנתונים במהלך השנה החולפת רכשו הישראלים 42.4 מיליון בקבוקי יין ב-1.82 מיליארד שקל. מדובר בצמיחה בשיעור של 2% לעומת הנתונים שנה קודם לכן.

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-CofaceBdi : "ענף היינות בישראל מושפע מתרבות צריכת היין של לקוחותיו, הנוטים להעדיף בשנים האחרונות יינות ברמת איכות גבוהה ויינות מיקבי בוטיק. צפוי כי הענף ימשיך לצמוח בשיעור מתון לנוכח התחרות הערה, והפגיעה המתמשכת ביבולים כתוצאה מוירוס ליפרול 3 ואחרים והיעדר פתרון אפקטיבי באופק".

מעדיפים יינות אדומים

 

על פי נתוני CofaceBdi, קיימת העדפה ברורה של הישראלים לצריכת יינות אדומים על פני יינות לבנים. על פי הנתונים, הכנסות הענף בשנת 2017 ממכירת יינות אדומים, הסתכמו בכ- 1.147 מיליארד שקלים, והיוו כ- 63% מהכנסות הענף. עם זאת, ב-CofaceBdi מציינים כי בשנים האחרונות חל גידול ברכישת יינות לבנים, אך עדיין היינות האדומים מהווים את רוב הצריכה.

יצוא יין מישראל ב-2018 (אלפי בקבוקים)

עלייה ביבוא - זינוק ביצוא

 

בשנים האחרונות חלה מגמה של עלייה ביבוא יינות לישראל (על פי נתוני הלמ"ס) כאשר בשנה החולפת חלה עלייה חדה של 15% בערך היבוא של היינות ל-34.24 מיליון דולר. יקבי היין הישראליים נהנו גם מגידול משמעותי של 17% ביצוא יינות מהארץ, בהיקף כולל של כ-47.2 מיליון דולר.

כלכלני CofaceBdi מציינים עוד כי מדובר במגמה מתמשכת של שיפור ביצוא היין הישראלי – כאשר בין השנים 2012 עד ל-2017 חל גידול של 62% בערך היצוא בענף.

יבוא יין לישראל ב-2018 (אלפי בקבוקים)

250-300 יקבי יין בישראל

 

בענף היינות בישראל פועלים מאות שחקנים, המפעילים 250-300 יקבים. מתוכם, כ-20 הינם יקבים מסחריים, אשר לרוב מייצרים כמות יחסית גדולה של יינות, ומפיצים את תוצרתם, לכל ערוצי השיווק, ביניהם: רשתות שיווק מזון, חנויות מתמחות, מסעדות, בתי מלון, פיצוציות ועוד.

שלושת השחקנים הגדולים בענף: 'ברקן', 'כרמל' ו'רמת הגולן' אחזו כל אחד בנתח כספי של כ- 14%-17% מהכנסות הענף בשנה החולפת.

יקבי בוטיק מייצרים יינות בכמות קטנה יחסית, המתומחרים ברמות מחירים גבוהות יחסית. יקבי הבוטיק משווקים את תוצרתם, במקרים רבים למסעדות יוקרתיות ולחנויות המתמחות במכירת יינות.

במטה יהודה פועלים כיום 45 יקבים, רובם הגדול יקבי בוטיק. היקב הגדול ביותר הוא יקב 'טפרברג' הממוקם בסמוך לקיבוץ צרעה ונמנה על עשר היקבים הגדולים בישראל.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?