דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

הנדקרת שניצלה מהרצח בסמוך למטע: מד"א זה לא רק הצלת חיים, זו גם חברות

לפני כשנה, בחודש דצמבר 2010, יצאה קיי סוזן וילסון יחד עם חברתה ועם כלבה האהוב פינט, לטיול באזור חרבת חנות, הסמוך למושב מטע, אשר נמצא באזור מטה יהודה. במהלך טיולן, תקפו את השתיים מחבלים, אשר דקרו את וילסון, את פינט ואת חברתה שטיילה עימם, כריסטין. וילסון, שנפגעה באורח קשה וסבלה מדקירות בכל פלג גופה העליון, הצליחה להגיע לחניון שסמוך ליער, שם ראו אותה עוברי אורח, שהזעיקו את כוחות מד"א.

בניידת הטיפול הנמרץ, שהגיעה למקום בתוך דקות, שהה גם הפאראמדיק דרור עייני, שמיהר להעניק לפצועה טיפול. לצד הטיפול המסור שהעניק לה, שמע כל העת עייני את וילסון, מבקשת שימצא את חברתה ואת הכלב שלה וכך הבין, שבאירוע ישנם ככל הנראה, נפגעים נוספים. עייני נתן הבטחתו לווילסון, שמיד לאחר פינויה הוא ישוב לזירת האירוע וימשיך לחפש את חברתה הנעדרת ואת כלבה.

"הבנתי למצוקתה הקשה", אומר היום עייני. "לפעמים הצלת חיים, היא הרבה יותר ממתן טיפול רפואי וסיוע מיידי. לפעמים התמיכה המנטאלית, הרגעת הפצוע וההבנה לליבו, הם שחשובים יותר מכל, כמו במקרה הזה".

בד בבד, הזעיקו כוחות מד"א את צוותי המשטרה, שהגיעו וחיפשו אחר כריסטין, חברתה של וילסון, ברחבי היער. עייני, מצידו, סיים את הטיפול בפצועה ולאחר שזו פונתה לבית החולים, חזר לזירת האירוע והמשיך לחפש אחר חברתה ואחר הכלב שאבד. בהמשך אותו היום, מצא עייני את הכלב פינט, שגם הוא סבל מפצעי דקירה. עייני העניק לכלב טיפול רפואי ואסף אותו אל ביתו, שם שמר עליו עד שחבריה של קיי הגיעו לאסוף אותו, לאחר מספר ימים. את גופת חברתה של קיי, כריסטין, מצאו כוחות המשטרה יום לאחר האירוע, בתוך היער.

מאז האירוע, שומרים עייני וקיי על קשרים טובים ולאחרונה הם אף נפגשו. "בתפקיד שלנו, מוכרחים להכניס גם אנושיות ואכפתיות. לפעמים העבודה אינה שגרתית ואתה מוכרח לפעול לפי הרגש שלך וזה מה שעשיתי במקרה הזה. ראיתי כמה היא דואגת לכלב והיה לי ברור שמוכרחים למצוא גם אותו, לכן חזרתי לחפש. הנושא הנפשי חשוב לא פחות מהטיפול הפיזי", אומר עייני.

גם קיי וילסון, התייחסה לקשר ולחברות שנרקמו בין השניים ואמרה: "דרך האירוע הזה, למדתי שמד"א זה לא רק שרות להצלת חיים, זו גם חברות" .

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?