דלג לתוכן העמוד
יום שני, 15 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

הנשיא ורעייתו ביקרו בצור הדסה: יישוב מקסים

נשיא המדינה במפגש עם עובדי המועצה המקומית צור הדסה

נשיא המדינה, יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו השבוע (7.1) ביישוב צור הדסה וערכו בו סיור ממושך. בתום הביקור סיכם הנשיא את התרשמותו מהיישוב במלים: " ביקרנו היום בצור הדסה, ישוב מקסים שהפך להיות מועצה מקומית משגשגת"

הנשיא ורעייתו היו אורחים של המועצה המקומית צור הדסה. הסיור ביישוב החל במפגש עם עובדי המועצה המקומית, במהלכו סיפר ראש המועצה תומר מוסקוביץ את סיפורה של צור הדסה בדגש על המרקם האנושי המיוחד והמגוון בישוב. מנכ"ל המועצה, יהודה שווייגר אמר כי צור הדסה היא יישוב שמציג את העתיד של החברה הישראלית והוסיף, "יש לנו את הזכות וההזדמנות לשנות את העתיד וזה מה שאנחנו עושים בצור הדסה".

לאחר מכן נפגשו נשיא המדינה ורעייתו עם הנשים השכולות – חנה כהן ויהודית קאודרס נשותיהם של שניים מחללי צה"ל שנפלו, אוריאל כהן ז"ל ורפאל קאודרס ז"ל ועם הוריו של החטוף אליה כהן – סיגי ומומי, שחלקו את סיפוריהן האישיים והכואבים. והנשיא ורעייתו הקשיבו בקשב רב, תוך הבעת תמיכה ותקווה לשובו של אליה במהרה לביתו.

"בחוות הסוסים הרי יהודה" הפועלת בצור הדסה התקיים מפגש משמעותי עם קבוצת לוחמים הסובלים מפוסט טראומה ועוברים תהליך שיקום וליווי של צוות מקצועי. הנשיא ורעייתו שוחחו עם הלוחמים, ששיתפו את סיפורם האישי ואת הדרך שהם עוברים מאז הפציעה.

אחד הלוחמים שיתף ואמר: "החווה הזו היא מקום של תקווה עבורנו. בזכות מגוון הפעילויות וביניהם גם העבודה עם הסוסים והליווי של הצוות המדהים, אנו מצליחים למצוא כוח, להמשיך הלאה ולשקם את עצמנו."

נשיא המדינה במפגש עם משפחת החטוף צור הדסה

"בבית דניאלה", מרכז שהוקם ע"י הדסה יעקובוביץ' פרדס, ונותן מענה לנערות ונערים הזקוקים למעטפת טיפולית כוללנית ומהווה שלב ראשוני וקריטי לשילובם מחדש בחברה, התרשמו הנשיא ורעייתו מסיפורה האישי של אחת הבוגרות שתיארה שהמרכז היה לה בית והציל אותה.

לקראת שעות הצהריים, הנשיא ורעייתו הגיעו לתיכון "אור" שם פגשו את השכבה הבוגרת, תלמידי כיתות י"ב.  מנהל התיכון, דביר קפלן, הדגיש בדבריו את חשיבות הממלכתיות כערך מחבר ואמר: "אנו מאמינים כי ממלכתיות היא הדרך לבנות חברה ערכית ומשותפת. החינוך כאן מכוון להעניק לתלמידינו כלים למעורבות, אחריות ומנהיגות."

התלמידים שאלו את הנשיא ורעייתו שאלות נוקבות שנגעו לסוגיות עדכניות, כגון חוק הגיוס, תהליך ההסברה של המדינה בזמן המלחמה, והשלכות הרפורמה המשפטית.

אחת השאלות שנשאל הנשיא הייתה כיצד השפיעה המלחמה על תפקידו? בתשובתו הסביר: "תפקידי כנשיא הוא לייצג את המדינה ולעמוד לצד אזרחיה, במיוחד ברגעים הקשים. אנו פוגשים משפחות שכולות, פצועים ובני משפחותיהם ומלווים אותם לכל אורך הדרך. תפקידנו הוא לחזק את החברה הישראלית בתקופה מאתגרת זו ולעבור אותה כאומה".

בתום הביקור פירסם הנשיא את התרשמותו בדף הפייסבוק שלו וכך כתב: "ביקרנו היום בצור הדסה, ישוב מקסים שהפך להיות מועצה מקומית משגשגת. קיימנו מפגש מרתק וכואב בחוות הסוסים הטיפולית ״הרי יהודה״ עם חיילים שנלחמו בשדה הקרב ומתמודדים כעת באומץ עם פוסט טראומה. בהמשך פגשנו משפחות שכולות אהובות ויקרות ואת משפחתו של החטוף אליה כהן שמוחזק בידי מרצחי החמאס, וקיימנו שיחה ערנית ומעמיקה עם שכבה י"ב מבית הספר אור ברנקו וייס. התרגשנו לפגוש תושבות ותושבים שפועלים להחזרת החטופים, וזעקנו בכל הזדמנות את הצו האנושי, העליון והדחוף כל-כך להחזרתם המיידית של כל אחיותינו ואחינו מגיהינום השבי. אני מודה לראש המועצה תומר מוסקוביץ׳ שמוביל את צור הדסה בהפיכתה ליישוב מוכר ועצמאי".

 

(צילומים: קובי גדעון/ לע״מ)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?