ויזל: אני לוקח את כל הסמכויות הנוגעות לצור הדסה

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, ניב ויזל, הודיע בישיבת המליאה שהתקיימה השבוע (26.1) כי הוא מפקיע את כל הסמכויות הנוגעות ליישוב צור הדסה מידיו של סגן ראש המועצה, שלומי מגנזי, וזאת בהמשך לדברים שאמר מגנזי בישיבת הוועד המקומי של צור הדסה בשבוע שעבר. ויזל דחה בתוקף אמירות שנשמעו בישיבת הוועד המקומי ושנגעו למערכת היחסים עם מטה יהודה והודיע כי מעתה הוא זה שינהל את כל ענייני צור הדסה במועצה.
כזכור, מגנזי אמר בישיבת הוועד המקומי של צור הדסה כי 30% מעובדי המועצה הם "מיותרים" וכי למועצה אין מוטיבציה להשקיע בצור הדסה. בישיבת המליאה התבטאו חברי מליאה באופן חריף כלפי מגנזי וחלקם דרשו ממנו להתפטר מיד מתפקידו, וזאת על רקע ההתבטאויות שלו כלפי עובדי המועצה ויחס המועצה כלפי צור הדסה (ראה הרחבה בעמוד 15) .
נציג קיבוץ הראל במליאה, אבי פליישמן טען כי מגנזי פעל בדרך פוגענית וקרא לו "להסיק את המסקנה המתבקשת". פליישמן קרא למנות במקום מגנזי "סגן ראש מועצה עם ניסיון וידע בתחום החינוך".
נציג גבעת יערים במליאה, יהודה בן אהרון, כינה את האמירה של מגנזי כלפי עובדי המועצה "חמורה" קרא למליאת המועצה לקבל "החלטה" ברומזו לכך שיש להדיח את מגנזי מתפקידו.
נציג מושב בקוע במליאה, ישראל אלוני, קרא לשלול את הסמכויות של מגנזי.
נציג מושב בית זית, יניב שושני כינה את האמירה של מגנזי "נוראית" ואמר ש "אסור לסגן ראש המועצה" להתבטא באופן כזה. שושני הדגיש כי לרבים מחברי המליאה יש משפחות בצור הדסה והמליאה פועלת כדי למצוא את הפתרון הנכון בדרך להיפרדות מהיישוב.
נציג שואבה במליאה, צחי ששון: "שלומי פגע ב-30% מהאנשים שעובדים יומם ולילה, ולא שמעתי התנצלות כנה שמגיעה לאנשים האלה, אם לא נאמרת סליחה כנה לפני העובדים זה לא שווה כלום".
נציג זנוח במליאה, חיים כהן, דרש להימנע מדיון בנושא מגנזי במליאה וטען כי יש מי שכבר תופרים חליפות לכהונת סגן ראש המועצה במקומו: "שלומי טעה, כולנו טועים, הוא התנצל ויש לו עוד הרבה מה לתרום, זו דרך מסריחה שאנשים רוצים כבר לתפור את החליפות".
מגנזי הגיב לדברים ואמר בהתייחס להתבטאויות שלו בישיבת הוועד המקומי: "השימוש במשפט היה לא טוב, בחירת המלים הייתה לא טובה ולכן נפגעו אנשים ואני רוצה לשים את זה מאחורה".
בהתייחס לדרישה שהופנתה אליו להתפטר אמר מגנזי: "נבחרתי לתפקיד על ידי תושבי מטה יהודה וצור הדסה, חלק מהתפקיד שלי זה להחזיק את התיק של צור הדסה, ראש המועצה אמר שזה המבנה הארגוני והבטיח לתושבי צור הדסה את התיק של צור הדסה... מי שבחרו בנו מצפים מאיתנו לעשות את העבודה, אמשיך לעשות את זה".
ראש המועצה, ניב ויזל, התבטא בצורה נרגשת ותקיפה כאחד. הוא מתח ביקורת חריפה על האופן שבו התבטא מגנזי בישיבת הוועד והביע עזוע מהתבטאויות שנשמעו במהלך הישיבה: "לדאבוני שמעתי בשידור ישיר את כל הדיון, נאמרו שם לא דבר אחד ולא שניים, ולא פליטות פה... שפה שלא מתאימה למטה יהודה... שמעתי שיח מכוער כלפי שלומי, כלפי וכלפי משרד הפנים... אני נקרא 'העריץ מנוחם' על ידי ועד צור הדסה ...".
ויזל אמר כי מגנזי נמצא "על שיפוד בצור הדסה" וקרא לו להפסיק להיות "נחמד לכולם" ו"לעמוד על שלך".
הוא כינה התבטאויות שנשמעו בישיבת הוועד כ"מלים אומללות... מלים אלימות, לא טובות. אנחנו אוהבים את צור הדסה... יש פה יישוב גדול מאוד וצריך לדאוג לו שיהיה יישוב מצליח , ואני חושב שנתנו שירות מצוין, לא סתם יש קבוצה בצור הדסה שלא רוצה להיפרד...".
הוא דחה בתוקף טענות שנשמעו בישיבת הוועד על כך שמטה יהודה מתכוונת לזנוח את צור הדסה: "צור הדסה היא חלק ממטה יהודה... אף אחד לא רוצה שצור הדסה תהיה יישוב חלש...".
בסיום דבריו הודיע ויזל כי הוא מפעיל את סמכותו כראש המועצה ומחליט לקחת את סמכויות צור הדסה אליו. הוא פנה אל מגנזי ואמר "... מצד אחד מה ששלומי אומר הוא בלתי אפשרי ומצד שני נפלת... אני לוקח את הסמכות של צור הדסה אלי, אף אחד לא נוגע, כל נושא צור הדסה ייעשה בצורה מקצועית וצור הדסה תקבל כל מה שמגיע לה, מי אמר שבשנה הקרובה לא יקבלו - יאכל את הכובע".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?