דלג לתוכן העמוד
יום חמישי, 13 בפברואר 2025
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

בזנוח מרוצים: פתיחה מרשימה לתחנת הדלק החדשה

פתיחה כלכלית מרשימה לתחנת הדלק החדשה "בל זנוח" בכביש 10 (כביש 375-כביש 38) שנחנכה בחודש אוקטובר האחרון. מוועד האגודה של מושב זנוח נמסר כי היקף מכירות הדלק של התחנה בחודש הראשון לפעילותה עלה על הציפיות.

תחנת הדלק "בל אנרגיה" היא תוצאה של שיתוף פעולה של ועד האגודה החקלאית של מושב זנוח עם חברת "בל אנרגיה". יו"ר ועד האגודה בזנוח, חיים כהן, מספר כי היוזמה להקמת התחנה החלה כבר בשנת 2005 וזאת במטרה להבטיח לחברי האגודה הכנסה קבועה לשניות הפנסיה שלהם.

"המהלך להקמת התחנה לא היה פשוט כלל", מספר חיים כהן, “משבצת הקרקע הייתה מסומנת בתמ"א 22 הארצית כמיועדת לייעור והיה צורך בהליך ארוך ומורכב שכלל דיון במועצה הארצית לתכנון ובנייה כדי להעביר את המשבצת לשטח המותר בהקמה של תעשייה קלה. אך בזכות ההתמדה של ועד האגודה הגענו לרגע המיוחל והתחנה פועלת ובשלב זה אנו מאוד מרוצים מהיקף הפעילות".

תחנת הדלק החדשה הוקמה על שטח של 4 דונם מתוך 60 הדונם המאושרים למושבים החקלאים להקמת תעשייה קלה. רשות מקרקעי ישראל התירה שינוי ייעוד מקרקע חקלאית לתעשייה קלה במסגרת שורה של החלטות שהתקבלו מאז 1995 (ההחלטה האחרונה 1455) שמתירות הקמת יזמויות עסקיות (משרדים, תחנת דלק, אחסנה, מסחר, תיירות) על הקרקע החקלאית של המושב ביחד עם יזם חיצוני, ובלבד ש-26% מהמניות בתאגיד המשותף, יוחזקו על ידי המושב.

היוזמה להקמת התחנה החלה לפני 12 שנים. חיים כהן בתחנת הדלק "בל אנרגיה"

לדברי חיים כהן חברת בל אנרגיה השקיע במיזם העסקי של תחנת הדלק סכום כולל של 12 מליון שקלים, מהם 3.5 מליון שקלים שולמו למינהל כדמי היוון על הקרקע. “הסכום של דמי ההשבחה אינו נמוך", מסביר כהן, “ ויש לנו חילוקי דיעות עם המינהל לגבי השמאות".

כהן ביקש להודות לחברי ועד האגודה השיתופית של זנוח אשר הובילו את המהלך הארוך והמתיש שליווה את הפרויקט במשך 12 שנים ובהם: יעקב סעדון, מאיר מלכה, יאיר פחימה, יהודה פינטו, אלי בוסקילה ושלמה אוחיון ז"ל. “בזכות ההתמדה שלנו הגענו עד הלום, והבטחנו את העתיד של בעלי הנחלות במושב. כעת אנו פונים להמשך העיסוק ביזמות ובכוונתו להכשיר שטחים נוספים של האדמות החקלאיות שלנו, הנמצאים באזור השיפוט של העיר בית שמש, ולהקים עליהם עוד יזמויות עסקיות".

תחנת הדלק החדשה מציעה שירותי תדלוק במחירים אטרקטיביים במיוחד למכוניות בעלות מנוע דיזל, חנות נוחות עם מבחר מגוון של מוצרים ומכונת שטיפה בעלות מוזלת. בשלב זה התחנה מעניקה שטיפה בסכום של 10 שקלים לכל רכב פרטי שיתדלק בסכום של 150 שקלים ומעלה. 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?