חברת התקשורת מאשרת: המסרון המשמיץ נשלח מהחשבון של יוסי משה
מסמך שהוצג לאחרונה בבית המשפט שופך אור על פרשת המסרונים המשמיצים שנשלחו לתושבי מטה יהודה בחודשים הראשונים שלאחר הרחקתו של ראש המועצה, משה דדון.
המסמך הוגש לבית המשפט השלום בבית שמש במסגרת תביעת לשון הרע שהגישו משה דדון ואחיו אבי דדון כנגד סגן ראש המועצה לשעבר, יוסי משה. התביעה הוגשה לפני כשנה והטענה המרכזית בכתב התביעה היא שיוסי משה אחראי להפצת המסרונים המשמיצים.
מסרונים משמיצים
כזכור, במהלך מחצית השנה הראשונה של 2016 קיבלו אלפי תושבים במטה יהודה כמה מסרונים מגורם אלמוני ובהם התייחסות לנחקרים בפרשת "מטה יהודה". לדוגמא: “למשה דד און אנחנו איתך...”, ועוד, “לדדון, התותח לא יפול...”, דוגמא נוספת בהמשך הכתבה.
המסרונים עוררו מהומה לא קטנה וחלק מהתושבים שקיבלו אותם הזדעקו על התכנים הבוטים. לדבריהם מדובר במסרונים שהגיעו אליהם בניגוד לחוק הספאם ומי ששלח אותם עבר על החוק.
הפרשה “התפוצצה” כאשר, אם לארבעה ילדים ממושב באזור עדולם הגישה תלונה במשטרת מטה יהודה על כך שקיבלה מסרוני ספאם, שמטרתם הייתה להשחיר את פניו של ראש המועצה האזורית, משה דדון.
מאוחר יותר שלחו האחים משה דדון ואבי דדון מכתב אל יוסי משה ובו דרישה שיחדל להפיץ את המסרונים הפוגעניים והמשמיצים. המכתב מסתיים בדרישה לפרסום של התנצלות והכחשה, שלא נענתה. בהמשך לכך הגישו השניים תביעה לבית המשפט השלום בבית שמש.
בכתב התביעה טוענים השניים כי יוסי משה עומד מאחורי משלוח המסרונים הפוגעניים ומטרתו הייתה להשחיר את פניהם, ולקבוע כי ביצעו עבירות חמורות, כל זאת במטרה להשיג עבור עצמו הישגים פוליטיים. השניים טוענים כי המסרונים שהופצו פגעו בשמם הטוב, וכי עצם העובדה שהם נחקרו על ידי המשטרה עדיין אינה קובעת את אשמתם. “מדובר בפרסום פוגעני ומשמיץ, מעבר להבעת דיעה ומעבר לביקורת עניינית. מדובר בפרסום שנועד במכוון לפגוע בתובעים ולקדם את מטרותיו הפוליטיות של הנתבע", נכתב בכתב התביעה המבקש לחייב את יוסי משה בהתנצלות ובפיצויים בסכום של 200 אלף שקל.
בכתב ההגנה טוען יוסי משה כי מדובר בתביעה קנטרנית שנועדה להרתיע אותו מלהעיד כנגד התובעים בפני רשויות החוק. הוא הכחיש כי שלח את המסרונים המשמיצים וכי אלה הגיעו לאלפי מנויים. לטענתו, המסרונים לא נשלחו על דעתו, והוא לא נתן אישור לשליחתם. עם זאת, הוא טוען, כי ביחס למסרונים "האמין ועודנו מאמין באמיתות הדברים המפורטים", וכי מי ששלח את המסרונים, “לא התכוון לפגיעה גדולה משהייתה סבירה בנסיבות העניין".
יוסי משה ובני דוד
כעת, בהמשך לדיונים שהתנהלו בבית המשפט, נחשפו המסמכים של עיסקת המסרונים, שבאמצעותה נשלחו המסרונים הפוגעניים והמשמיצים.
בשלב הראשון סירבה חברת המסרונים להיענות לבקשה לחשוף את מסמכי ההזמנה, אך לאחר שבית המשפט הורה לה להציג אותם היא נענתה והציגה את הזמנת העבודה החתומה.
מן המסמך עולה כי בתאריך 27.1.2016 נחתמה עיסקה בין חברת סלקט תקשורת בע"מ לבין יוסי משה לרכישת 100 אלף מסרונים בני 100 תווים במחיר של 4 אגורות למסרון. בנוסף נרכש מספר טלפון וירטואלי (ללא מכשיר) במחיר של 200 שקל לחודש. התשלום הראשון בסך 4680 שקלים שולם בכרטיס האשראי של יוסי משה.
אנשי הקשר שמצויינים במסמך הם יוסי משה עצמו ומקורב אליו, בני דוד ממושב נחם. החשבונית עבור העיסקה נשלחה ישירות למייל של בני דוד.
חברת המסרונים מאשרת כי בתאריך 16.2.2016 בשעה 18:16 נשלחה מהחשבון של יוסי משה הודעה בנוסח זה: "חברים שלום, לצערנו ההתנהלות במועצה שלנו מזכירה מקרים קשים שעלו לאחרונה לכותרות ברשויות אחרות ברחבי הארץ. התמיכה הפומבית במואשמים בעבירות מין היא לא מוסרית ולא הוגנת. מה הייתם עושים אם היו מטרידים או תוקפים את הבת שלכם או את אחותכם? מצורף מאמר דעה של מתי גולן, פרשן העיתון גלובס כחומר למחשבה...(לינק לכתבה)”. המסרון נשלח לכמות של 2026 נמענים והגיע ל-1644 מכשירים.
"בקיצור" ביקש את תגובתו של יוסי משה למסמך אך לא נענה עד מועד סגירת הגליון.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?