דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 28 בפברואר 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני

לרגל ט"ו בשבט, השף דוד ביטון מציע מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה אמיתית של הטבע. ט"ו בשבט שמח!

מצרכים (לכ-4 מנות):

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות

20 גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"

4 מלפפון מיני

2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים

4 צנוניות חתוכות לקוביות

4 פרחי כרובית

1 בצל סגול

1/2 לימון

1 כף עירית קצוצה

מעט עלי טימין

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מליים אחד

1 כף שומשום קלוי

 

אופן הכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.

  2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.

  3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.

  4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.

  5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

(באדיבות "משק אחיה" יצרנית שמן הזית הישראלי )

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?