דלג לתוכן העמוד
יום שישי, 22 בנובמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

יבול התפוחים יעמוד על כ- 100 אלף טון

ממשיכים במחקרים לשיפור איכות הפירות. תפוחים ורימון שחור

על פי האומדן שנערך לפני כחודשיים יבול התפוחים הארצי בשנה הקרובה צפוי להגיע ל- 100,000 טון. בנוסף לייצור המקומי, מתקיים יבוא תפוחים, בעיקר מאירופה וארה"ב. הצריכה המקומית עומדת על 16-20 ק"ג לנפש בשנה.

על פי נתוני מועצת הצמחים, שטח התפוח בישראל משתרע על פני כ- 30,000 דונם, כאשר 95% מהשטחים נמצאים באקלים הייחודי בהרי הגליל והגולן בגבהים של לפחות 600 מטר מעל פני הים. מנות הקור בגבהי ההרים מטיבים עם איכות הפרי ומראהו.

עמוס לוין, יו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים והממונה על החקלאות בחברה לפיתוח הגליל אומר, כי בענף התפוח ממשיכים במחקרים במטרה לשיפור מתמיד באיכות התפוחים, זאת כחלק מההתמודדות של ענף התפוח עם איום היבוא. כמו כן, חשוב לציין שענף התפוח מהווה נדבך משמעותי בכלכלת הגליל והגולן וכי מרבית מטעי התפוח צמודים לגדר הגבול הצפוני.

בין התפוחים שאנו עתידים לראות בעתיד על המדפים בחנויות: 'פינק-גולד' – זן מתוק מאוד, צבעו צהוב עם 30% כיסוי ורוד. 'ניקולאי'- תפוח בצבע בורדו, טעים מתוק ועסיסי. 'דאלינט' - פרי גדול במיוחד ומתוק מאוד, בעל צבע סגול כהה. 'אדמס'- זן עסיסי במיוחד בעל צבע אדום עז.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?