דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 10 באוגוסט 2022
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

יום אהבה מתוק ובריא

בערב יום האהבה כדאי להגיש שוקולד שימתיק לכם את הזוגיות, בננה שתעזור לשמור על הלב או פפאיה שתסייע להמריץ אותו

בננה "מטוגנת" עם יוגורט ופיסטוקים

רכיבים:

 

1 בננה

1/2 ליים

אבקת קינמון

2 כפיות סירופ מייפל או אגבה

יוגורט

פיסטוקים

 

הוראות הכנה:

 

חותכים את הבננה לשניים לאורך.

מניחים בסיר טיגון ללא שמן ומפזרים את מיץ הליים.

מפזרים קינמון לפי הטעם.

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבננה מזהיבה

מגישים בצלחת ומקשטים בסירופ מייפל, יוגורט ופיסטוקים קצוצים.

 

כדור שוקולד

רכיבים:

 

500 גרם שוקולד מריר (ציפוי)

1 פונדנט שוקולד

1 כדור גלידת וניל

רוטב קרמל

פירות יער אדומים

נצנצים אכילים

בלונים בגודל בינוני

 

הוראות הכנה:

 

מנפחים בלון ושומרים אותו לשלב מאוחר יותר.

ממיסים את השוקולד באידוי (בשיטת אמבט מרים).

יוצקים את השוקולד המומס בקערה לצינון.

כשהוא חם וסמיך, מצפים את הבלון בשוקולד אך משאירים את הצד העליון פנוי

מניחים את הבלון בקערה, מונח על החלק נטול השוקולד, ומכניסים למקרר עד להתמצקות.

לאחר ההתמצקות, דוקרים את הבלון ומסירים אותו בזהירות.

מניחים את הפונדנט על צלחת, מוסיפים כדור גלידה ומכסים בכדור השוקולד. מוסיפים פירות יער אדומים מסביב.

מחממים את רוטב הקרמל במיקרוגל ויוצקים אותו על כדור השוקולד כך שיימס ותוכלו לראות מה יש בפנים.

לבסוף, פזרו מעט נצנצים אכילים.

 

 

קרם שוקולד עם פפאיה

רכיבים:

 

עבור הקרם:

 

 750 גרם פפאיה

 180 גרם יוגורט

 75 גרם אבקת קקאו

 

לקישוט:

 

שוקולד לבן

שוקולד מריר

 

הוראות הכנה:

 

מערבבים את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון.

יוצקים את התערובת לקערות הגשה ומקררים כשעה עד שעתיים להתייצבות התערובת.

לפני ההגשה מקשטים בשבבי שוקולד לבן ומריר.

 

(המתכונים באדיבות מחל מותג מוצרי החשמל Teka )

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?