דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 28 בפברואר 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

כתום בחורף

מרכיבים:

2 בטטות קטנות

1 בצל לבן

2 גזרים

200 גרם דלעת / דלורית

אצבע ג'ינגיר מגורד

1/4 כפית כורכום טחון

1 תפוז (מיץ וגרידה)


 

אופן ההכנה:

  • מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות 2X2 ס"מ.

  • מחממים שמן זית בסיר ומאדים מעט את הגזרים והבצל.

  • מוסיפים את שאר הירקות.

  • מתבלים בכורכום, קורט מלח ופלפל.

  • מוסיפים מים עד מעל לגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 30 דקות עד להתרככות הירקות.

  • בסיום, מוסיפים את מיץ וגרידת התפוז, מערבבים וטוחנים בבלנדר למרקם חלק.

לגיוון:

  • מגישים עם כף שמנת חמוצה מתובלת בעירית.

  • בזמן הטחינה ניתן להוסיף שמנת מתוקה או קרם קוקוס למרקם עשיר יותר.

  • ניתן להוסיף קולפני בטטה קריספי מיובשים בתנור או מטוגנים.

  • אפשר גם לצרף מקל לחם מחיטה מלאה / כוסמין .

בתאבון !

(המתכון של השף איציק חזות מוגש בחסות חברת 'השוקה' , צילום: השוקה)


 


 


 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?