דלג לתוכן העמוד
יום שני, 19 באוגוסט 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מאפה פילו "ספנקופיתה" של "ענת ושולי מארחים"

ספנקופיתה. צילום: נורית הרץ

מאפה פילו "ספנקופיתה" של "ענת ושולי מארחים"
 

מצרכים:

1 חב' עלי פילו

1 בצל קצוץ ומטוגן

1 חב' תרד סנפרוסט

4 יח' בצל ירוק קצוץ

2 ביצים

2 עגבניות קצוצות דק

200 גר' ג. בולגרית קוביות קטנות.

100 גר' ג.פטה

100 גר' ג. צהובה מגוררת

שמן זית

1 ביצה להברשה

אופן הכנה:

את התרד הקפוא מפשירים במחבת מוסיפים קצת מלח ופלפל מטגנים בצל עד שמקורמל+העגבניות בצל ירוק

ומערבבים מצננים מוסיפים את הגבינות: בולגריה פטה וצהובה מערבבים.

שמים 1 עלה פיל על משטח מבריקים בשמן זית עליו עוד עלה מברישים בשמן זית שמים בחלק התחתון מתערובת המילולי מגלגלים למסלול ככה ממלאים את כל העלים

מגלגלים את כל התבנית

ונוצר שבלול גדול

מברישים בביצה ומעל מפזרים שומשום

אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות שהמאפה זהוב מוציאים מצננים

בתאבון

 

ענת ושולי מארחים בשורש. צילום: אלדד מאסטרו

ענת ושולי מארחים - ענת ושולי אוהבים לשמח ולארח, מבשלים בהשראת המטבח הירושלמי, ומטבחים אזוריים ומביקורים ברחבי העולם. מגישים סינייה בתרגום אישי, mini ממולאים, ספינקופיתה (פילו עם תרד ופטה) מעורב ירושלמי במעורבות אישית, ”קימה”-תבשיל שכבות ירושלמי, ”חציל של פעם”-מתכון מוותיקות המושב ויין הבית מיקב יהודה השכן והמצויין. הקינוחים של ענת מול הנוף ההררי מהווים סיום מענג.
שורש, שולי פלג, שישי-שבת, 12:00-20:00 , 050-2861349 / 02-5338141, shuli146@walla.com
בהזמנה מראש, תשלום במזומן, פתוח כל השנה לקבוצות

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?