סדנאות חינוכיות במטרה להתמודד עם תופעת האלימות
תכנית הכשרה של 'עיר ללא אלימות' החלה בגני הילדים ובתנועות הנוער. מבשרת נלחמת באלימות
במועצה המקומית מבשרת ציון רואים בדאגה תופעות של אלימות בקרב ילדים ובני נוער והחלו לקדם סדרה של פעילויות חינוכיות במטרה להתמודד איתן. לאחרונה החלו ילדי הגן בתוכנית ההכשרה 'ללמוד לחיות ביחד' וגם מדריכי תנועות הנוער החלו בסדרה של מפגשי הכשרה בנושא של מניעת אלימות והתנהגויות סיכון בקרב בני נוער.
סדרת ההכשרות הינה יוזמה משותפת של תוכנית 'עיר ללא אלימות' ויחידת הנוער היישובית אשר רואות חשיבות עליונה בצמצום תופעות האלימות על גווניה בישוב.
ההכשרה של מדריכי תנועות הנוער מיועדת להעלאת המודעות של בני הנוער לתופעות סיכון שונות, בהן אלימות מינית, בריונות ברשת, צריכת אלכוהול ואלימות חברתית. מטרת מפגשי הכשרה הינה להעניק כלים להתמודדות וטיפול בנושאים הללו, כאשר המדריכים בתנועות הנוער נמצאים בקשר ישיר ורציף עם ילדים ובני-נוער בישוב.
המפגש הראשון עסק בנושא של אלימות מינית ומגדר. שרון אדלר, המתמחה בנושאים של מניעת התנהגויות סיכון, הסבירה למדריכים על הסכנות בהתמכרות לצפייה בסרטים פורנוגרפיים, על זוגיות בריאה ועל ההבדלים בין חיזור להטרדה מינית. בנוסף דיברה שרון על סטיגמות מגדריות ועל הבנות חברתיות, כגון הציפיה מנערים ומגברים לנהוג באופן מאצ'ואיסטי.
עשרות מדריכים השתתפו במפגש והתגובות היו נלהבות. המדריכים אמרו כי המפגש היה מחדש ומעניין. המפגש הבא יערך במהלך חודש פברואר, במסגרת שבוע הגלישה הבטוחה ברשת, ויתמקד בנושא של בריונות ברשת.
לחיות ללא אלימות
תוכנית ההכשרה בגני הילדים עוסקת בחוויה חברתית של הילדים בגן ובמהלכה מתבוננות הסייעות בחיים הרגשיים והחברתיים היומיומיים של הילדים מתוך עבודתן. זאת, על-מנת לסייע לסייעות לבנות בגן חברת ילדים המבוססת על אמפתיה, כבוד הדדי ורגישות לצרכי הילדים.
בהכשרה משתתפות 15 סייעות והיא כוללת 10 מפגשים. ההכשרה הינה יוזמה משותפת של מדור גנים בניהולה של שושי לוי ותוכנית 'עיר ללא אלימות' בניהולה של רות לוין חן ומונחית ע"י נעמה שוורץ.
כבר לאחר המפגש הראשון הסייעות הביעו התלהבות וציפייה למפגשים הבאים. התגובות החיוביות הגיעו גם לשאר הסייעות אשר מבקשות שתיפתח קבוצה נוספת. בשנים הקרובות התוכנית אף צפויה להתרחב לסייעות נוספות ואף לגננות.
רות לוין חן, מנהלת התוכנית 'עיר ללא אלימות': "הסייעות בגני המועצה הינן חלק מכח האדם המשמעותי ביותר המטפל בילדינו בישוב. 'ללמוד לחיות ביחד' הינה תוכנית הכשרה מקצועית אשר הובילה מהפכה חינוכית ברשויות נוספות, בהן כפר-סבא. עם הרחבת התוכנית בשנים הקרובות נפתח שפה חינוכית ישובית בגני המועצה אשר ילדינו יהיו המרוויחים המרכזיים ממנה".
יורם שמעון, ראש מועצת מבשרת ציון אמר: "מניעת אלימות זה היסוד והערך העליון ששמנו עליו דגש במועצה. לכן הכנסנו מערכי שיעור למניעת אלימות כבר בגני הילדים ביישוב. כחלק מחשיבות הנושא מבשרת ציון הצטרפה גם לתוכנית עיר ללא אלימות. אני יודע שיש לנו ילדים ונוער טובים שרוצים להעניק, לתרום ולמנוע אלימות כלשהי. התוכנית הזאת עוזרת להם ללמוד וללמד אחרים".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?