תעלומת רצח מיכל סלה ז"ל: הבעל החשוד שומר על שתיקה
הימים שחולפים מאז התגלה מעשה הרצח המזעזע של מיכל סלה ז"ל עדיין לא פותרים את החידה: מה הניע את החשוד ברצח, בן זוגה, אלירן מלול, 34, לדקור באופן כה אכזרי את אשתו, וזאת כאשר בתם, תינוקת בת 8 חודשים, נמצאת בדירה. נכון לשעת כתיבת שורות אלה, החשוד ברצח עומד בסירובו לשתף פעולה עם המשטרה ומסרב גם לבדיקה פסיכיאטרית. המשטרה ביקשה מבית המשפט להורות על ביצוע הבדיקה בכפייה.
ביום ראשון השבוע (20.10) התבקש בית המשפט להאריך את מעצרו וזאת בהיעדרו. במהלך הדיון התברר כי בזירת הרצח נמצאו שני בקבוקי ויסקי ריקים, פרט זה עשוי לשלול את הטענה כי מלול פעל מתוך התקף פסיכוטי במהלך ויכוח עם רעייתו. נציג המשטרה אמר כי מלול מסרב להיחקר בטענה כי מצבו הרפואי אינו מאפשר זאת. מעצרו הוארך עד ליום שלישי ה-29.10 .
בשלושת השבועות האחרונים התגלו פרטים נוספים על מעשה הרצח המתועב. על גופתה של מיכל ז"ל, 32, נמצאו למעלה מעשר דקירות ויש סימנים שהיא ניסתה להיאבק עם הרוצח. מלוח הזמנים שמשרטטים חוקרי המשטרה עולה הסברה כי לאחר שדקר את אשתו המתין מלול זמן מה, אולי כדי לוודא כי מיכל כבר לא בין החיים, לאחר מכן דקר את עצמו, ורק אז פנה לשכנים עם בתו התינוקת וביקש עזרה. הניסיון שלו לדקור את עצמו הסתבר כ"לא מוצלח" במיוחד, ימים מעטים לאחר שאושפז הוא התאושש באופן מהיר למדי ומצבו כעת מוגדר “קל”. לאחר שהועבר לבית המעצר הוא טען כי הוא סובל מכאבים ויש להחזירו לבית החולים.
בימים האחרונים פורסם ראיון ב'חדשות 12' עם אישה שהייתה מאורסת למלול וניתקה את הקשר עימו במפתיע. בראיון היא סירבה לפרט את הסיבות להחלטתה לנתק את הקשר וטענה כי במידה ותתבקש היא תעיד במשטרה על השתלשלות היחסים בינה לבין החשוד ברצח.
מלול עבד בעמותת 'החוט המשולש' המנהלת תכניות לבני נוער וצעירים. "הוא עבד אצלי שנתיים והיה מדריך נוער ועובד מצוין", סיפר יגאל גולדשטיין, מנכ"ל העמותה, "אני יודע שההורים שלו נפטרו בשנים האחרונות אבל באופן כללי לא הייתה לו משפחה ברקע. הוא היה לבד ומאוד שמח מהמשפחה שהקים ביחד עם מיכל".
ברדיו 103FM ראיינו חניכה לשעבר של מלול שסיפרה על ההיכרות איתו: "הייתי חניכה שלו...אלירן היה אחד המדריכים הכי 'אהובים' כביכול על ידי הנערים. אני אישית לא סבלתי אותו. הוא היה צועק, מקלל ומתנהג מגעיל. יום אחד חברה שלי באה לבקש אוכל ביום שישי כשאלירן הדריך במקום. היא אמרה לו שהיא רעבה אך נתקלה בסירוב. הוא התעצבן עליה וזרק עליה אבנים אחרי שהיא התחצפה ולא הסכים להכניס אותה".
מפרסומים שונים עולה כי מלול, שגדל בבאר שבע, לא שמר על קשר עם בני משפחתו. מאז הרצח הוא זכה לביקור קצר של אחיותיו בבית החולים, כשעוד היה מחוסר הכרה, ומאז איש לא ביקר אותו ולא יצר קשר טלפוני.
גיסו של מלול, יחיאל סיפר בשיחה עם 'חדשות 12' כי הם מופתעים מאוד מהאירוע הקשה: "אנחנו לא יודעים מה קרה שם, בן אדם מקסים שאהב את אשתו והמשפחה, זה לא הוא...נותרו לו אחיות אך גם איתם הוא לא היה בקשר, הם לא נפגשו לפחות שמונה חודשים, מאז נולדה התינוקת". חבריו ומשפחתו מתקשים להתמודד עם מעשיו ומספרים כי היה אדם טוב ולבבי.

שומר על שתיקה. אלירן מלול
בני הזוג התגוררו בבית זית ורק כחודש לפני הרצח עברו לדירתם במוצא תחתית. אחתה של מיכל ז"ל, לילי בן עמי, אמרה השבוע ל"בקיצור": “אנחנו חיים בתוך סרט אימה. אפשר לדמיין התמודדות עם אדם יקר שנפגע בפיגוע אבל אירוע כזה אתה לא יכול אפילו לדמיין. מעולם בחיי לא הכרתי רוצח. רק בסרטים. מיכל הייתה בן אדם חברותי, אוהבת לרקוד, לעזור, להקשיב, השתתפה בסדנאות ובמעגלי אימהות".
בן עמי סיפרה כי במשפחה מתלבטים כיצד לנהוג בחפצים של מיכל שמסמלים את הזוגיות שלה: “אני מוצאת את אלבום החתונה ושואלת את עצמי האם לקחת את זה או לא, לפני ההלוויה קיבלתי מאיש זק"א את טבעת הנישואין שלה ואני שואלת עצמי מה לעשות, לזרוק את זה או לא לזרוק? זה כל כך עדין, בדיוק כמו שהיא הייתה – ומצד שני זו טבעת שהוא נתן לה".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?