מטורף: עבריינים נמלטו מהמשטרה כשהם נוסעים נגד כיוון התנועה בכביש 38
העבריינים משתייכים לכנופייה מתוחכמת שהתמחתה בגניבת סחורה ממחסנים ופרצה למחסן באזור התעשייה הר-טוב. שלושת הגנבים ברכב המילוט נלכדו לאחר מירדף משטרתי

רכב הגנבים לאחר שתוקל על ידי ניידת המשטרה. צילום - משטרת ישראל
כנופייה שמנתה כעשרה אנשים, אשר פעלו באופן מתואם ומתוכנן לפריצה וגניבה ממחסנים באזורי תעשייה וגנבו רכוש בשווי מאות אלפי שקלים נעצרו לאחר מרדף על ידי לוחמי ובלשי משמר הגבול
מזה כשלושה חודשים פועלים שוטרי היחידה המרכזית של מג״ב דרום בסיוע שוטרי תחנת קרית מלאכי בפרשייה שבמרכזה סדרה של התפרצויות למחסנים באזורי תעשייה באזור הדרום והמרכז וגניבת סחורה ורכוש בשווי של מאות אלפי שקלים.
במסגרת החקירה התברר כי מודבר בכנופייה הפועלת בשיטה סדורה ומתוכננת, הכוללת שימוש ברכבים גנובים עם לוחיות זיהוי משוכפלות, כלים טכנולוגיים מתקדמים ובהם גם משבשי תדרים, ועוד אמצעי זהירות.
בשבוע שעבר, לאחר פעילות חקירתית ומודיעינית מתקדמת זיהו בלשי היחידה מרכזית של מג״ב כוונה של הכנופייה לפעול באזור התעשייה ׳הר-טוב׳ שבמטה יהודה.
שלושה מחברי הכנופייה התכנסו בנקודת מפגש במרכז הארץ, והחשוד כראש הכנופייה תידרך אותם במשימת הפריצה ואחרי חלוקת תפקידים יצאו השלושה לכיוון אזור התעשייה.
כשהגיעו לאזור התעשייה ׳הר-טוב׳ נערכו חברי הכנופייה סביב מפעל מסוים, אשר ידעו כי קלט סחורה חדשה מוקדם יותר באותו היום. הגנבים סרקו את האזור באמצעות רכב גנוב וברגל, לאחר שהבינו כי ביכולתם לבצע התפרצות למחסן, הם נטרלו את מערכת האבטחה של המחסן, וזימנו למקום משאית, ובה עוד ארבעה מחברי הכנופייה, וביחד הם העמיסו סחורה גנובה בשווי של מאות אלפי שקלים.
בלשי מג״ב דרום בסיוע מסוק של היחידה האווירית של משטרת ישראל, התחקו אחר המשאית שנסעה בכביש 38 ובסמוך לשער הגיא עצרו את הנהג יחד עם כל הסחורה.

משאית הגנבים עמוסה בארגזים שנגנבו מהמחסן בהר טוב. צילום - משטרת ישראל
במקביל לכך, שלושת חברי הכנופייה יצאו מהמחסן פרוץ ונעו ברכב גנוב עם לוחיות זיהוי משוכפלות על כביש 38, על הציר שבו נסעה המשאית. כאשר התקרבו לשער הגיא הם הבחינו כי המשאית נעצרה, עשו סיבוב פרסה בנתיב שבו נסעו והחלו להימלט שהם נוסעים כ-15 ק״מ בניגוד לכיוון התנועה ותוך סיכון רב לחיי הנוסעים בנתיב זה.
בלשי מג״ב פתחו במרדף הרכב החשוד, תוך שהם כורזים ומסמנים להם לעצור, אך לאחר שהגנבים סירבו לעצור והגיעו סמוך לכניסה לעיר בית שמש, ביצעו הבלשים ירי לעבר גלגלי הרכב וכשהרכב המשיך לנסוע - הבלשים תיקלו אותו. הרכב נעצר ושלושת החשודים החלו לברוח לכל עבר, כשהבלשים רודפים אחריהם בהכוונת מסוק של היחידה האווירית של משטרת ישראל, ולאחר מרדף רגלי הצליחו ללכוד אותם.
כוח נוסף של בלשי מג״ב, עצרו במרכז הארץ את החשוד בכך שעמד בראש פעילות הכנופייה ופיקד מרחוק על פעילותה.
במקביל לכך, ארבעת חברי הכנופייה האחרים שלקחו חלק בהתפרצות למחסן המתינו לאיסוף בסמוך לאזור תעשייה. לאחר כחמש שעות המתנה, הגיע למקום רכב של הכנופייה אשר אסף את שאר חברי הכנופייה והחל נוסע על כביש מס' 1. בלשי מג"ב, התחקו אחר הרכב ועצרו את החשודים בסמוך צומת לטרון על כביש 1.
בסה"כ נעצרו תשעה חשודים ונתפסו שלושה כלי רכב גנובים שהועברו להמשך חקירה ביחידה המרכזית של מג״ב דרום. המשפט מתנהל בבית המשפט השלום באשקלון.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?