דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 11 בדצמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מרק בורשט קלאסי

מרק בורשט קלאסי

מצרכים:

1 צוואר טלה נקי משומן מבושל שעתיים וחצי עד ריכוך

6 ליטר מים

5-6 סלקים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות

4 סלקים לא מבושלים קלופים ומגורדים על פומפייה

1 כרישה שטופה וחתוכה לקוביות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

3-4 ענפי סלרי שטופים וחתוכים

3 גזרים חלופים וחתוכים לקוביות

6-7 שיני שום פרוסים

½ לימון סחוט

 

הכנה:

מרתיחים 7 ליטר מים

מאדים בשמן זית את הבצל כרישה ושיני השום - עד לקבלת גוון זהוב

מוסיפים חצי מכמות הסלק המגורד, הסלרי והגזר

מאדים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את 7 ליטר המים

מתבלים את צוואר הטלה במלח ופלפל ומכניסים לתוך הסיר לבישול של שעתיים וחצי או עד לריכוך הבשר

מוסיפים את יתרת הסלק המגורד וממשיכים לבשל

כעבור 12 דקות מוסיפים קוביות סלק מבושל

מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל השחור ומבשלים 5 דקות נוספות

 

הגשה:

מגישים עם נתח מהצוואר

 

באדיבות השף אלרן גולדשטיין

'המעדניה של גולדשטיין' בצומת סביון

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?