דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 08 בספטמבר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

משרד האנרגיה מעודד התקנת מערכות לאספקת חשמל בחירום

במשרד האנרגיה והתשתיות מוטרדים מהרגישות של משק האנרגיה לנוכח האתגרים שמציב המצב הביטחוני וההתקפות על העורף. לאור זאת הוחלט במשרד האנרגיה לפעול במגוון דרכים כדי לחזק את החוסן של משק האנרגיה, להגדיל את אמינותו ואת הביטחון באספקת אנרגיה גם בשעות חירום.

במשרד האנרגיה החליטו לפעול להגדלת הגיוון והביזור של מתקנים לייצור חשמל באמצעות האצת הפריסה של אנרגיות מתחדשות במתקנים קטנים בכל רחבי הארץ, ותוך מתן עדיפות לאיזורי הביקוש.

במשרד האנרגיה מצביעים על כך שכיום, כל מבנה, בין אם הוא בית מגורים פרטי, בית משותף, מבנה ציבור או מבנה עסקי או חקלאי, יכול להקים בקלות יחסית מערכת פוטו-וולטאית לעצמאות אנרגטית. מערכות אלו, המבוססות על פאנלים סולאריים ומתקני אגירה, מהוות מקור הכנסה יציב ובטוח לבעלי המבנים, אבטחת אספקת אנרגיה למבנה בשעת חירום (באמצעות מתקנים לאגירת אנרגיה) ותרומה לעתיד ירוק ובריא יותר.

החזון במשרד האנרגיה הוא כי כבר בשנים הקרובות שיעור גדול מהמבנים בישראל ייתקנו פאנלים סולאריים על גגותיהם. בניגוד לגנרטורים, מערכות אלו יכולת להבטיח אספקת חשמל עצמאית ללא תלות בדלקים, הן מספקות הכנסה בשגרה, והן נקיות לסביבה ושקטות.

היתרונות במערכות פוטו-וולטאיות הן רבות: אספקת חשמל רציפה בחירום, גם במקרה של הפסקות חשמל ממושכות, מקור הכנסה יציב לבעלי המערכות כולל תשואה גבוהה והחזר השקעה מהיר, הפחתת תשלום עבור צריכת חשמל (במקרה של שימוש במתקנים לאגירת אנרגיה), ותרומה משמעותית לסביבה משום שייצור האנרגיה אינו מזהם את הסביבה.

משרד האנרגיה והתשתיות קורא לציבור הרחב, לרשויות המקומיות ולעסקים ללמוד עוד על היתרונות של התקנת מערכות לעצמאות באנרגיה ולקחת חלק פעיל במאמץ הלאומי לקראת עצמאות אנרגטית וסביבה נקייה יותר.

המשרד השיק מדריך מקיף וחשוב המנגיש את המידע הדרוש לצרוך התקנת מערכות לעצמאות באנרגיה. המדריך מציג שלוש אפשרויות למערכות לעצמאות באנרגיה, כאשר כל אחת מספקת הגנה מפני הפסקות חשמל ברמה שונה:

מערכת סולארית משולבת אגירה: מערכת זו מספקת את הפתרון המיטבי לעצמאות באנרגיה בחירום ולרווח כלכלי בשגרה. בחירום המערכת תתן מענה מלא הן להפסקות חשמל קצרות והן לארוכות. המערכת תייצר חשמל במתקן הסולארי ביום, שחלקו יוזרם למבנה וחלקו ייאגר בסוללה, ותזרים חשמל בשעות החשיכה. בשגרה, המערכת תספק רווח כלכלי אופטימלי באמצעות תעריפים אטרקטיביים על הזרמת חשמל לרשת החשמל ביום, ותוספת תעריפית על אספקת החשמל מהסוללה לרשת בערב. מערכת זו כוללת פאנלים סולאריים, מתקן אגירה (סוללות) שיספיק להזרמת חשמל למספר שעות, ממיר היברידי, ומפסק.

מערכת סולארית עצמאית: בחירום, מערכת זו תאפשר הזרמת חשמל מהמתקן הסולארי רק בשעות היום בהן השמש זורחת ולא תוכל לפעול בשעות החשכה או כשמעונן. בשגרה, מערכת זו תזרים חשמל בשעות היום, ותייצר הכנסה בטוחה וקבועה בתעריפים אטרקטיביים לבעלי המתקן. מערכת זו כוללת פאנלים סולאריים, ממיר היברידי משולב במתקן אגירה תפעולי-מינימלי לייצור התדר, ומפסק.

אגירה עצמאית (ללא מערכת סולארית): בחירום, המערכת תבטיח אספקת חשמל רציפה וזמינה למספר שעות, כגודל הסוללה, ותספק פתרון להפסקות חשמל קצרות. מערכת סוללות זו מאפשרת לזכאים להוזיל את חשבון החשמל באמצעות טעינת הסוללות בשעות בהן מחירי החשמל זולים, וצריכת החשמל מהסוללות בשעות בהן מחירי החשמל גבוהים.

המדריך, זמין לקריאה באתר משרד האנרגיה והתשתיות ויופץ לרשויות ובעלי עניין בכל רחבי הארץ.

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?