דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 07 בספטמבר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

המדינה נכשלה שוב בתביעה נגד עבירות בנייה בנווה שלום

   בית המשפט השלום בבית שמש ביטל בפעם השנייה כתב אישום שהוגש כנגד נאשם בעבירות של שימוש במקרקעין באזור נווה שלום. השופט מתח ביקורת חריפה על הגשת כתב האישום וקבע כי ההליכים המשפטיים כנגד הנאשם נוהלו "בחוסר צדק".

כתב האישום הוגש כנגד אברהים עגמי בטענה כי הקים ביישוב נווה שלום תשעה מבנים לא חוקיים: מבנה מגורים בשטח 89 מ"ר, מחסן בשטח 15 מ"ר, מבנה משולב המשמש למגורים, מחסן ומכלאת צאן, וארבע מכלאות צאן.

הנאשם טען כי מזה למעלה מעשר שנים הוא מנסה להכשיר את המבנים אך ללא הצלחה, וזאת מהסיבה העיקרית שהשטח עליו הוקמו נמצא בשטח המפורז (גבול ירדן-ישראל לשעבר) ולכן לא חל עליו החוק הישראלי.

יש לציין כי מדובר בכתב אישום שני שהוגש כנגד הנאשם. כתב אישום קודם, שהוגש כנגדו ב-2007, בוטל ב-2008 לאחר שהמדינה אישרה כי את טענתו וקבעה כי דיני ישראל לא חלים על השטח שבו הוקמו המבנים. למרות זאת, שב והוגש כנגדו כתב אישום שני בשנת 2014.

הנאשם סיפר כי המקרקעין שייכים למנזר לטרון, וכי אביו הגיע למקום בשנת 1968 והקים את המבנים ב-1970. הוא סיפר כי במהלך השנים ניסה להכשיר את הבנייה, אך הדבר לא הסתייע, הן בגלל סכסוך עם היישוב נווה שלום והן בגלל שהקרקע לא רשומה בטאבו של מדינת ישראל.

שופט בית המשפט השלום בבית שמש, ירון מינטקביץ', ציין בהכרעת הדין כי "הנאשם הסתמך על ביטולו של האישום בהליך הקודם, וכי הגשת כתב האישום מחדש וניהול ההליך בנסיבות אלו 'עומדים בסתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית' ".

יש לציין כי גם בית המשפט המחוזי בירושלים דן בנושא הגשת כתב האישום בשנית והשופט צבי סגל ציין "תחושת אי הנוחות שרירה וקיימת בקרבי...נכון יהיה מטעם המאשימה למחוק את הנאשם מכתב האישום".

בהכרעת הדין שניתנה השבוע קבע השופט מינטקביץ' כי הנאשם ניסה להכשיר את עבירות הבנייה אך הדבר לא צלח בידו מסיבות שאינן תלויות בו, המבנים עמדו במשך עשרות שנים ללא שננקטו כנגדם פעולות אכיפה, וכי התנהלותה של פרקליטות המדינה בפרשה אינה יכולה להתפרש אלא כ"זלזול בהליך והיעדר עניין בו".

הוא קבע כי על ההליך להתבטל וחזר וציין כי ניהול ההליכים כנגד הנאשם "עומד בסתירה לעקרונות של צדק והגינות משפטית".

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?