דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 12 ביולי 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

נזיד בקר בירקות

יש דבר אחד שתמיד יאחד את כל המשפחה בכל מצב – אוכל טוב ויין טוב. כשאנחנו רוצים לאכול ארוחה בשרית, נזיד בקר ביין פורט הוא אופציה משובחת. השילוב של הבשר העסיסי עם הבצל, הגזר והתבלינים הטריים, מאפשר לכל המשפחה לשבת מסביב לשולחן וליהנות מארוחה משובחת לתפארת.

נזיד בקר ביין פורט

 

מצרכים (ל-4 מנות)

500 גר' תבשיל בשר בקר

15 גר' קמח

30-45 מ''ל שמן זית כתית

10 בצלי שאלוט, קלופים ושלמים

2 גזרים, קלופים וחתוכים

200 מ''ל יין פורט, מתוק ומחוזק

200 מ''ל מים או ציר בקר

1-2 קורנית טרייה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

 

פזרו את הקמח על הבשר, נערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה והשחימו את הבשר באמצעות חימום בטמפרטורות גבוהות. עשו חריצים באמצעות כף והניחו בצד.

החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים. בשלו במשך כ-2 או 3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.

 

הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.

כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך, או עד שהבשר יתרכך.

תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת. הגישו עם פירה על מנת ליצור ארוחה מלאה.

בתאבון
 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?