דלג לתוכן העמוד
יום שישי, 13 בדצמבר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

ידידות שנצרפה באש

תושבי נטף התרגשו מהסיוע הרב לו זכו מתושבי אבו גוש במהלך שריפת הענק שהשתוללה וקיימו אירוע הוקרה. " עשינו את מה שהיה מוטל עלינו", אמר ראש מועצת אבו גוש

הלוואי שכל עם ישראל יהיו שותפים לדו קיום כזה. נטיעת עץ הזית בנטף

ביום שישי האחרון (23.12) הזמינו תושבי נטף את שכניהם מאבו גוש לאירוע הכרת תודה על עזרתם של תושבי אבו גוש בזמן השריפה הגדולה שהתחוללה בנטף. מה שהחל כאירוע הכרת תודה צנוע, הפך למפגן מרשים של דו קיום. מי שגנבו את ההצגה בהקשר זה היו רמי מתן, יו"ר ועד נטף, ועיסא ג'אבר, ראש מועצת אבו גוש.

"זו הייתה יוזמה של ועד נטף וועדת 'בין אדם לחברו' שיש לנו בישוב", סיפר רמי מתן, "איך שפרצה השריפה (הראשונה – אב"ח) בנטף קיבלנו מיד הזמנות להגיע להתארח באבו גוש. הסיוע היה חסר תקדים, ההירתמות הייתה מיידית ובלי לשאול שאלות והרגשנו שאנחנו רוצים להכיר תודה לכל גילויי השכנות הטובה הזאת. חשוב להבין שלחיבור בין אנשי אבו גוש לאנשי נטף, יש היסטוריה ארוכה. יש בינינו קשרי ידידות חמים וכמובן קשרי מסחר ועבודה חזקים".

אל האירוע החגיגי הגיעו כחמישים מתושבי אבו גוש ותושבים רבים מנטף. האירוע החל בנטיעת עץ זית בטיילת השרופה של נטף, זכר לשריפה שפרצה בוואדי שמתחת לטיילת. על רקע עצי הנוי השרופים בלט עץ הזית הטרי בירוק של התחדשות.

עץ החיים

"עץ החיים על שם אבו גוש", כך כינה ג'אבר, את השתיל הצעיר, "זהו זית צעיר ואתם יודעים שעץ זית נוטה לחיות שנים רבות. הוא מסמל עוד שנים רבות של שיתוף פעולה בינינו, של שלום ושל ידידות, וזוהי מתנה של אבו גוש לנטף, כתודה על הזמנתם". רמי מתן הגיב ואמר שבט"ו בשבט הקרוב הוא מבטיח שכל הטיילת תהיה ירוקה שוב.

מכובדי אבו גוש ונטף הכניסו את העץ לבור, גרפו את האדמה, כולם הצטלמו, התחבקו, לחצו ידיים וחייכו והלכו לבית הכנסת של נטף, "לאכול אוכל של אשכנזים", אמר מתן.

בבית הכנסת חיכו לאורחים מעל מאה מתושבי נטף, ילדים ומבוגרים, שמילאו שולחנות עמוסים בכל טוב במאכלים מעשי ידיהם ואחרי שנפגשו ודיברו ואכלו, נכנסו כולם לבית הכנסת להמשך הטקס.

מי שרוצה להיות ציני, יכול היה להביט מבחוץ בהשתוממות על הסיטואציה המוזרה בה יושבים יחד מוסלמים ויהודים, חילונים ודתיים בבית תפילה יהודי, אבל מי שהיה בפנים יכול היה להרגיש באמת את חום הלב וקירוב הלבבות ששרר בין הנוכחים.

בעברית ובערבית

רמי מתן פתח את מסכת הברכות והפתיע את הנוכחים כשקרא נאום ארוך גם בעברית וגם בערבית. "אחד הטלפונים הראשונים שקיבלתי היה מעיסא ג'אבר", סיפר מתן, "כל מה שתצטרכו, תמצאו אצלנו הוא אמר".

"פינקתם אותנו ונתתם את הנשמה" פנה מתן לידידו מאבו גוש. "בעלי המסעדות מיד שלחו אוכל ואתם דאגתם לכל מחסורנו. בתוך האקלים ששורר בארץ, פה יש מרקם יחסים נפלא בין יהודים וערבים ואנחנו מזמינים את כל שאר המדינה להגיע לפה וללמוד את המודל של שיתוף הפעולה. אני חולם שבעתיד כל ילד יהודי ידע לדבר ערבית כשפת אם וכל ילד ערבי ידע לדבר עברית כשפת אם", סיים מתן וזכה לתשואות רמות מהקהל.

אחרי מתן בירך את הנוכחים ניב ויזל, ממלא מקום ראש המועצה. "אני רוצה להגיד תודה לתושבי אבו גוש בשם כל המועצה", אמר ויזל, "ובשם כל היישובים העוטפים את נטף ואבו גוש וגם הם חלק מהמרקם הזה. הלוואי שכל עם ישראל יהיו שותפים לדו קיום כזה כמו שיש במטה יהודה ואבו גוש".

ערכים משותפים

את החלק של הברכות חתם ראש מועצת אבו גוש, עיסא ג'אבר שהתקשה להסתיר את התרגשותו. "אנחנו פה כדי להנציח ערכים משותפים ליהדות ולאיסלאם, עזרה וערבות הדדית" הוא פתח, "כולנו בני אברהם שהיה ידוע בשכנות הטובה שלו ובהכנסת האורחים שלו. עשינו את מה שהיה מוטל עלינו. לא יעלה על הדעת שמול אויב משותף, שהוא האש, לא נשתף פעולה ולא נושיט יד לשכנינו. אין פה קשר לדת או למסורת, בסופו של דבר כולנו בני אדם ולשכן בשעת צרה צריך להושיט מסייעת".

"הקשר שלנו עם נטף לא התחיל בשריפה והוא גם לא יסתיים בשריפה. הצעתי לרמי שבט"ו בשבט נשלח מאות תלמידים שלנו להשתתף בנטיעות שבטיילת בנטף ואני בטוח שהקשר הטוב בינינו עוד ימשיך שנים רבות ואף יתהדק" חתם ג'אבר וזכה לתשואות רמות מהנוכחים.

לאחר חלק הנאומים חילק רמי מתן בשם תושבי נטף תעודות הוקרה לראש מועצת אבו גוש, לקב"ט המועצה עימאד ג'אבר, למוחמד ג'אבר מנהל מתנ"ס אבו גוש ולזוג הדיל וסובחי ג'אבר שלהם קשר אישי עם נטף ושבלטו בסיוע הרב שהגישו.

את האירוע חתמה מקהלת נטף בשיתוף ילדי נטף, ששרה שני שירים, אחד בערבית "פוג אל נאחל" ואת "בואכם לשלום, מלאכי השלום", שיר זמירות לשבת, שפיזר את הנוכחים לערבו של יום השבת רוויי סיפוק והרגשת נתינה.

 

אורי בן חיים

[email protected]

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?