ניב ויזל מתמודד לראשות מועצת מטה יהודה
מ"מ ראש המועצה האזורית מטה יהודה, ניב ויזל, יתמודד לראשות המועצה האזורית בבחירות הקרובות כמועמד של המגזר השיתופי במטה יהודה. בשבוע שעבר (21.3) התכנסו נציגי היישובים החברים במגזר השיתופי (8 קיבוצים + 4 יישובים שיתופיים) והחליטו ברוב קולות על תמיכתם במועמדות של ויזל. מקצת מבין נציגי היישובים ביקשו לדחות את ההחלטה למועד מאוחר יותר אך עמדתם לא התקבלה.
בהחלטה הודגש, כי סיעת המגזר השיתופי רואה במושבים שותפים לדרך ושותפים טבעיים להליכה משותפת לבחירות. עוד נאמר בהחלטה: “הסיעה מוקירה את הדרך המשותפת שנעשתה עם המושבים ומשה דדון ומאחלת לו הצלחה בהתמודדות על ניקיון שמו”.
ניהול יישובים ותיירות
ניב ויזל, 57, נולד וגדל בקיבוץ נתיב הל"ה, למד בתיכון גבעת ברנר ובתיכון הר-טוב, ובתום הלימודים יצא לשנת שירות בגליל. התגייס לחיל השריון והשתתף במלחמת לבנון הראשונה כצוער בחטיבה 460 של בי"ס לשריון. הגדוד שלו היה מעורב באחת התקריות החמורות ביותר במלחמה, שבה התפתח קרב דו-צדדי בין שני גדודים, שעלה בקרבנות רבים. מאוחר יותר שירת בתפקידי פיקוד והדרכה בחיל השריון.
במשך כל השנים המשיך לשרת בשירות מילואים פעיל וכיום הוא מפקד בדרגת סא"ל על יחידת איתור הנעדרים של פיקוד דרום.
בתום שירותו הצבאי יצא לשנת שירות נוספת במסגרתה היה אחראי בתנועה הקיבוצית על משרתי שנת השירות (ש"שינים) ואחריה יצא לטייל בעולם. כשחזר, למד אדריכלות ועיצוב במכללה בתל אביב.
במהלך עשרים השנים האחרונות הוא ניהל קיבוצים ותכניות הרחבה שונות ועסק רבות בתחום התיירות, בן במסגרת איסת"א והן במסגרת התנועה הקיבוצית.
לפני כשמונה שנים היה שותף כיזם להקמת המתחם התיירותי "נתיבל'ה", שהוא יזמות פרטית בתחום התיירות הכפרית הפועל במבנים חקלאיים של קיבוץ נתיב הל"ה. בתום שלב ההקמה הוא פרש מהמתחם וכיום הוא אינו קשור אליו.
הגיע כמעט במקרה
לתפקיד הנוכחי התגלגל ויזל כמעט במקרה. “הייתי מממלא המקום של נציג קיבוץ נתיב הל"ה במליאת המועצה, נימי יפה. כאשר נימי החליט לפרוש מהמליאה לקראת סוף 2015, ביקשו ממני להחליף אותו, הן במליאה והן כסגן ראש המועצה. נכנסתי לתפקיד במהלך חודש נובמבר 2015 וב-21 לדצמבר בחמש בבוקר מצאתי את עצמי בתפקיד ראש המועצה בפועל".
עד מהרה הוא נאלץ להתמודד עם המהומה שהתפתחה בעקבות התפוצצותה של "פרשת מטה יהודה" והרחקתו של ראש המועצה, משה דדון, ממשרדי המועצה.
במסגרת המהומה הוא מצא עצמו מתמודד מול נסיון "פוטש" של סגן ראש המועצה המקביל, יוסי משה, שדרש לקבל לידיו את תפקיד ראש המועצה בפועל. הנסיון הסתיים בהדחתו של יוסי משה ברוב עצום של חברי המליאה. “עצרתי מהלכים פוליטיים והציבור ראה את זה, אני לא מתכוון לדבר על כך", אמר ויזל השבוע. כמה חודשים לאחר מכן, היה ויזל שותף לסיום העסקתו של מזכיר המועצה, רענן אהרונסון (שמשמש כיום כראש מטה הבחירות של יוסי משה).
תקופה קשה
ויזל משמש מזה כשנתיים וחצי כראש המועצה בפועל. על התקופה הזו הוא אומר: “התקופה הקשה הייתה בהתחלה בעזרת עובדים מסורים והחלטות נכונות אנחנו מצליחים להוביל את המועצה קדימה. יש במטה יהודה עובדים מסורים שלמרות המצב האישי שהם נקלעו אליו הם נותנים עבודה מקצועית".
יש טענה, כי ההרחקה של משה דדון מהמועצה גרמה לעובדים רבים לזלזל במחוייבות שלהם לעבודה. היו דיווחים רבים על עובדי מועצה שמסתובבים בקניונים של בית שמש בשעות העבודה.
"עם כל הקשיים שאנחנו מתמודדים איתם, אנחנו עוברים משימה, משימה, וכך אני רוצה להמשיך. כשאתה קורא לעובד מועצה בשתיים בלילה הוא קודם כל בא. תמיד יש מי שיגיד משהו, אבל אני בוחר להתייחס לצד החיובי".
ציון לשבח למועצה
לאחורנה קיבל ויזל ציון לשבח על התנהלות המועצה. בסיור שהתקיים בחודש דצמבר האחרון, החמיא שר הפנים, אריה (מכלוף) דרעי, על התנהלות מטה יהודה בתקופת המשבר. השר ציין כי במהלך 2016 בחנו במשרד הפנים את התנהלות המועצה וקיימו ישיבות תקופתיות כדי לדון במצבה. השר הדגיש, כי בכל הישיבות שהתקיימו התברר שמטה יהודה מתנהלת באופן תקין ומסודר ואין שום צורך בהתערבות.
שר הפנים המשיך ושיבח את את ההתנהלות התקציבית של המועצה וציין את זכייתה של המועצה בפרס הניהול התקין לשנת 2016. לזכות בפרס כזה אינו דבר פשוט כלל וכלל, אמר השר, יש קריטריונים מאוד נוקשים שעל הרשות המקומית לעמוד בהם ואתם עמדתם בכל הקריטריונים תוך שאתם מתמודדים עם תקופה קשה ומורכבת מאוד.
יש לציין כי בימים אלה מתמודדת מטה יהודה שוב על "פרס הניהול התקין" לשנת 2017 וככל הנראה צפויה לזכות שוב בפרס.
הישג נוסף ומשמעותי לניב ויזל התרחש השבוע, עם ביטול ההחלטה של הוועדה המחוזית ירושלים להכריז על שבעה יישובים במועצה כ"מרחב עירוני" (ראה ידיעה בנפרד).
ההיסטוריה חוזרת
צירוף מקרים מוזר גרם לכך שניב ויזל התגלגל למועמדות לתפקיד ראש המועצה האזורית מטה יהודה כמעט באותן נסיבות שבהן מצא עצמו, אביו, מאירק'ה ויזל, בתפקיד זה.
בשנת 1990 היה מאירק'ה ויזל סגן ראש מועצה לפיתוח במטה יהודה. על רקע התמוטטותה הפיננסית של המועצה פרש מתפקידו ראש המועצה דאז, דוד דוד מגבעת יערים ומאירק'ה נכנס במקומו. הוא כיהן שנתיים ובבחירות של 1994 התמודד מטעם המגזר השיתופי ונבחר ברוב גדול. מאירק'ה נחשב כאבי הרעיון של "דרך היין" במטה יהודה. הוא המשיך לכהן בתפקיד במשך ארבע קדנציות רצופות עד שפרש בשנת 2009.
- זה נראה כאילו ההיסטוריה חוזרת על עצמה. גם אתה מתכוון לכהן כראש מועצה במשך 18 שנים ?
ניב ויזל מרשה לעצמו לחייך: “אני לא מתכוון להיות 18 שנה. אני מאמין שנבחר ציבור לא צריך לשרת יותר מ 2-3 קדנציות".
ניב ויזל נשוי לדורית, מורה בתיכון ברנקו וייס בבית שמש ואב לשלושה: טל (25) שהשתחרר לאחרונה לאחר שירות כמ"פ בסיירת צנחנים, תמר (20) שהשתחררה לאחרונה משירות כלוחמת בפקע"ר והבן (19) שהתגייס לאחרונה לסיירת גולני.
יובל רובין
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?