דלג לתוכן העמוד
יום חמישי, 04 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

נכנסו לתוקפן התקנות שיקלו על רישוי יקבי בוטיק קטנים

יקב צפרירים 

החל מתאריך 1 בפברואר 2025 הועברו הסמכויות לפיקוח ענף היין בישראל ממשרד הכלכלה למשרד הבריאות. התקנות החדשות צפויות להקל באופן משמעותי ברישוי יקבי בוטיק קטנים (עד 10 אלף בקבוקים), שיהיו זכאים לרישיון יצרן ממשרד הבריאות. הקלות נוספות יחולו גם על יקבים בגודל עד 500 מ"ר ועד ייצור של 100 אלף בקבוקים בשנה, כאשר עד השינוי הם נדרשו לעמוד בתנאים בדומה ליקבים גדולים המייצרים מיליוני בקבוקים.

השינוי בתקנות עמד במרכזו של כנס "כרם יין" שהתקיים לאחרונה בגליל העליון בהשתתפות ייננים, כורמים, חוקרים ומגדלים, ביוזמת המועצה לגפן היין.

בסקירה שהציגה נועה מעוז, אגרונומית במועצה לגפן היין בישראל, עלה כי היבול של בציר ב-2024 וב-2023 עמד על 44 אלף טון בשנה בלבד. למרות היבולים הנמוכים יחסית, נרשמו בשש השנים האחרונות נטיעות רבות של כרמי יין, בהיקף של כ-24 אלף דונם, כאשר מרבית הכרמים החדשים טרם נכנסו לניבה מלאה ולכן לא באים לידי ביטוי בנתוני היבול. על פי הערכת המועצה, יימשכו נטיעות הכרמים בעתיד הקרוב בקצב של כ-5-6 אלף דונם בשנה.

עוד עלה בסקירה, כי במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' נשרפו כ-400 דונם כרמים, שאת מרביתם נדרש לעקור ולנטוע מחדש, וכ-200 דונם נוספים בגבול לבנון לא טופלו ולא נבצרו עקב הגדרתם כשטח צבאי סגור.

במועצה לגפן היין מעודדים מנתוני דו"ח מכון הייצוא, מהם עולה כי בשנת 2024, ייצוא היין מישראל עמד נכון לחודש נובמבר 2024, על כ-59 מיליון דולר, לעומת כ-51 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2023. עוד עולה כי מגמה חיובית זו, השתקפה ביתר שאת בייצוא לארה"ב, צרכנית היין הישראלי העיקרית, עם כ-42 מיליון דולר עד נובמבר 2024 לעומת 33 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2023.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?