דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 13 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

נסיעה מהגיהנום: ניסה להצית למוות קטין בן 12 כנקמה באביו

בקבוק הבנזין כפי שנמצא סרק באוטובוס לאחר ניסיון ההצתה (צילום: משטרה) 

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה השבוע כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בעיר נגד תושב ירושלים יעקב ישראל ברקוביץ (31)  בגין ניסיון רצח של קטין וניסיון הצתה. התקיפה, שהתרחשה בקו אוטובוס ציבורי, החל לפי האישום כמעשה נקמה מתוכנן בגין סכסוך פעוט שהתרחש חודשים קודם לכן.

לפי כתב האישום, שורשי האירוע נעוצים בחודשים אוגוסט-ספטמבר 2025. הנאשם נהג להציק לילדים בבית כנסת בירושלים ואף לקח מהם את כיפותיהם. אביו של הקטין (המתלונן) העיר לנאשם על התנהגותו ובשלב מסוים אף סטר לו. מאז, כך נטען, גמלה בליבו של ברקוביץ ההחלטה לנקום באב באמצעות פגיעה בבנו הקטין.

האב היה ער לכך שברקוביץ ידוע בנטיותיו האלימות ובהתפרצויות של איומים בפגיעה בזולת ולכן ניסה לפייס אותו. אך ניסיונות הפיוס עלו בתוהו, ברקוביץ תקף את האב והיחסים בין השניים הידרדרו עד לכדי כך שיצר הנקם בער בברקוביץ. 

ב-1 בפברואר 2026, הצטייד ברקוביץ בבקבוק מלא דלק והגיע לבית של האב במטרה להצית אותו. הוא הבחין כי האב מלווה שלושה מילדיו לתחנת האוטובוס. האב הבחין בברקוביץ והזהיר אותו להתרחק מהמקום. שלושת הילדים עלו על קו 245 לביתר עלית וביניהם הקטין בן ה-12 והאב עזב את המקום.

ברקוביץ עלה על אופניו ודהר במהירות אל תחנת 245 סמוך לקניון מלחה, שם עלה על האוטובוס כשבכיסיו בקבוק הבנזין. במהלך הנסיעה בכביש עוקף חוסאן הוא קם, התקרב לקטין בן ה-12 ושאל אותו לשם משפחתו. הוא פתח את בקבוק הבנזין והחל שופך אותו על ראשו של הקטין, אשר דחף אותו בתנועת יד. הנוזל נשפך על הקטין, על חלק מבגדיו של התוקף וכן על המושב ועל נוסעת נוספת שישבה בסמוך.

ברקוביץ שלף מצית וניסה להצית את הילד שוב ושוב, תוך שהוא מקריב את הלהבה לידו של הקטין, שהחל זועק לעזרה. לנוסע שהתערב בנעשה הוא אמר: "אבא שלו הדליק אותי, אז אני אדליק אותו". למרבה המזל, המצית הוציא ניצוצות בלבד והאש לא נאחזה בבגדי הקטין הספוגים בחומר הדליק. הנהג עצר את האוטובוס ופתח את הדלתות וברקוביץ נמלט מהמקום תוך שהוא משליך את המצית.

הפרקליטות מייחסת לברקוביץ עבירות חמורות ביותר, תוך הדגשה כי פעל בדם קר ומתוך כוונה תחילה:

ניסיון רצח - התביעה טוענת כי שפיכת חומר דליק וניסיונות ההצתה מעידים על כוונה ישירה לגרום למותו של הקטין, ניסיון הצתה -  ניסיון לשלח אש במזיד בנכס המשמש את הציבור (האוטובוס) ובבני אדם ותקיפה הגורמת חבלה ממשית -  בגין תקיפת אביו של הקטין (אירוע נוסף המתואר בכתב האישום שבו תקף הנאשם את האב בראשו). התביעה מבקשת להאריך את מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, בשל המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממנו והחשש שינסה להשלים את זממו.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?