דלג לתוכן העמוד
יום שני, 17 בדצמבר 2018
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

סופגניות אפויות בריאות

סופגניות אפויות מקמח כוסמין של רויטל אדמוני (צילום: אייל קרן)

מצרכים ל-10 סופגניות:
250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש/סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

הוראות הכנה לסופגניות:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.

2. מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).

3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים

4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע

5. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו

6. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית

7. אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום

8. מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי:

מילוי ריבה טבעית – מצרכים:

740 גרם שזיפים
2 תפוחים
מיץ מלימון אחד
3 כפות סירופ אגבה
250 מ"ל מים

הוראות הכנה:

שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף)

מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה

כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)

לאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק

מילוי קרם שוקולד - מצרכים:

חבילת טופו משי
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח

הוראות הכנה:

טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

 

(באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תכנית לימודי תזונה מעשית בריאה בבתי ספר בארץ)

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?