דלג לתוכן העמוד
יום שני, 21 בספטמבר 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

סלט רגלת הגינה (רג'לה)

רְגֵלַת הַגִּנָּה - מין צמח בשרני וחד-שנתי (נחשב לעיתים כעשב שוטה) בעל גבעולים ארוכים הנמשכים על-פני הקרקע, ענפיו אדמדמים, שבירים אך בשרניים, עליו מוארכים, אליפטיים ומזכירים ביצה בצורתם. פורח בחודשים פברואר-ספטמבר. פרחיו קטנים וצהובים. נפוץ במזרח התיכון, וידוע גם בשמו הערבי "ריג'לה". הצמח מוזכר בתלמוד בשם "חלוגלוגות”.

מצרכים:

2 חבילות רגלת הגינה (ריג'לה)

1 בצל גדול

3 כפות שמן זית

1 פלפל חריף בינוני

2 עגבניות

מלח

פלפל


 

אופן ההכנה:

יש לטגן את הבצל והפלפל החריף בשמן זית.

לשטוף ולקצוץ דק את ריגלת הגן, להוסיף לבצל שהוא טרי

להוסיף מלח/ פלפל שחור לפי טעם.

לבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה ל20 דקות

לקלף 2 עגבניות ולקצוץ דק ולהוסיף לסיר.

לאחר 10 דקות לכבות ולאכול עם לחם.

בתאבון!


 

המתכון באדיבות יסמין ומוסא, עין ראפה, 052-8283710 / 052-2878951


 


 


 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?