דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 13 בנובמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

עוגת המלכים הספרדית

אלו ימים מתוחים וסוערים עבור הספרדים החלוקים בעניין העצמאות הקטלונית. למרות חוסר ההסכמה והוויכוחים הרבים, יש דבר אחד עליו לעולם לא יוכלו הספרדים לחלוק: המתכון המנצח של עוגת המלכים.

 

מצרכים

עבור ההתפחה

- 50 גרם קמח לחם

- 30 גרם חלב דל

- 1 גרם שמרים טריים


 

עבור הבצק

- 160 גרם קמח לחם

- 30 גרם חלב עם קינמון וקליפת תפוז

- 1 ביצה

- 40 גרם סוכר

- 1 כף דבש

- 55 גרם חמאה

- 8 גרם שמרים טריים

- 1 כפית מי ורדים

- קליפה של 1/2 תפוז

- קמצוץ מלח

עבור הקישוט

- תפוזים מסוכרים

- שקדים קלופים וחתוכים


 

הוראות הכנה

  1. התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.

  2. מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.

  3. למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כ-5 דקות.

  4. הוסיפו סוכר בכל אחת מ-3 הפעמים שתלושו, כל 5 דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.

  5. הבצק יטפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.

  6. הניחו לבצק לטפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.

  7. אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.

  8. כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף.

 

 

(באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?