דלג לתוכן העמוד
יום שני, 19 באוגוסט 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

"עוגת" מרוות ירושלים ממולאת פריקי צימוקים ופיסטוקים של "נורה – מטבח מקומי"

"עוגת" מרוות ירושלים ממולאת פריקי צימוקים ופיסטוקים של "נורה – מטבח מקומי"

 

מצרכים:

  • 30 עלים גדולים ויפים של מרוות ירושלים/מנגולד/חוביזה/עלי גפן/עלי תות
  •  חופן פיסטוקים קלופים
  •  חופן חמוציות

למילוי פריקי

  • 1.5 כוסות פריקי (שטופה היטב)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כוסות מים
  • חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
  • חצי כוס לימון כבוש קצוץ דק
  • חצי כוס צימוקים אורגניים

לרוטב:

  • · חצי כוס מים רותחים
  • · שליש כוס מיץ לימון טרי
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · כפית סומאק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. חולטים עלי מרווה: מרתיחים סיר גדול עם מים. כשהמים רותחים מכניסים עם עלי המרווה וכף מלח חולטים כדקה מוציאים ומסננים. מניחים בצד. כל פעם מכניסים כמה עלים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

2. מבשלים את הפריקי: בסיר מטגנים בצל עם כף שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הפריקי, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים כמון, קינמון מים רותחים ומלח. מבשלים 20 דקות עם מכסה על אש קטנה. פותחים ומקררים מעט. מוסיפים לימון כבוש, צימוקים ופיסטוקים ומערבבים בעזרת כף עץ.

3. מרכיבים את ה"עוגה": משמנים תבנית פיירקס או חרס חסינת חום במעט שמן זית. זורים חופן פיסטוקים וחמוציות בתחתית התבנית. מרפדים בשכבה של עלי מרווה חלוטים. מקפידים ליצור מעט חפיפה בין העלים ולרפד גם את דפנות התבנית. לוקחים כשליש מהמילוי ומסדרים בשכבה אחידה על גבי העלים. מסדרים שכבת עלים נוספת. חוזרים על הפעולה ב-3 שכבות עד גמר המילוי. מקפלים פנימה את שולי העלים וממלאים את החסר בעלים נוספים כך שתיווצר עוגה מכוסה עלים מכל צדדיה.

4. רוטב: מערבבים את כל רכיבי הרוטב בכוס ושופכים על העוגה בעדינות.

5. מכסים ואופים: מניחים צלחת כבדה בדיוק בקוטר העוגה על גבי העוגה כך שהצלחת הפוכה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. אופים כחצי שעה.

6. כשיוצאת מהתנור הופכים בזהירות רבה את העוגה על הצלחת המכסה אותה. מחכים מעט לפני החיתוך כדי שלא תתפרק לגמרי. פורסים בזהירות.

הערות

  • את עלי המרווה הירושלמית ניתן להחליף בעלי גפן או מנגולד או חוביזה.
  • ·את הפריקי ניתן להחליף בבורגול גס או אורז, או קינואה, או גריסי פנינה או אורז אדום.
  • ·לתוספת חלבון הוסיפו חצי כוס עדשים שחורות מבושלות וערבבו עם הפריקי לפני בניית המנה.

נורה - מטבח מקומי - סיור ליקוט וארוחת ליקוטים מקומית ועונתית בתקופה הכי יפה של השנה.
ארוחת 6 מנות עשירה שכולה מבוססת על ליקוטי העונה ובהשראת אמא אדמה. כולל יין בוטיק מקומי.
מושב מטע, שבת, 12:00-15:00 , 052-8333844, הזמנה מראש, תשלום במזומן / bit / pepper pay
פתוח כל השנה לקבוצות


 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?