דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 25 במאי 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

לאכול טורקי ולנוח

משפחת אוחיון, מושב עמינדב. צילום: אלדד מאסטרו

במשפחת אוחיון אוהבים את שבת בבוקר. על שולחן האוכל הגדול נפרשת ארוחה צבעונית ועשירה ומסביבה מתקבצים בני הבית, חברים וקרובי משפחה לחגיגה של טעמים, פטפוטים וחיוכים. את המסורת המשפחתית הזו הם מתכוונים להציג גם לאורחי פסטיבל האוכל.

"ארוחות הבראנץ' של ימי שבת הן נורא כייפיות, זו חגיגה של שבת בבוקר", מספרת ליבנת אוחיון, "אני והבנות מאוד אוהבות לבשל. היה לנו חלום לפתוח קייטרינג מיוחד של כולנו ביחד. לקראת פסטיבל האוכל, בעלי אבי העלה את הרעיון, וכולנו התלהבנו והתחלנו להריץ את העניין".

בני הזוג אבי וליבנת אוחיון, תושבי אבן ספיר בעבר ועמינדב בהווה, הם בעלי העסק "לבן ובת", המתמחה בעיצוב טקסטיל ובייצור מוצרים לחדרי ילדים וחדרי משפחה (פינות זולה, כורסאות, פופים), ועיצוב גני ילדים. יש להם ארבע בנות (ניצן, נועה, עמית ודנה) שגדלו לתוך העסק היצירתי.

"הבנות שלנו שותפות מלאות בכל מה שקורה בעסק, עובדות ועוזרות לייצר את המוצרים”, מספרת ליבנת. ניצן, הגדולה מסיימת השנה לימודי עיצוב אופנה, נועה מסיימת לימודי צילום, עמית עובדת בחברת קייטרינג ודנה מתכוננת לקראת הגיוס.

ליבנת גדלה במושב אבן ספיר לאמא ממוצא טורקי ולאבא ממרוקו. “המטבח הטורקי מהמם. המאפים הטובים מלווים אותנו מילדות. ויש את הטוויסט של אמא שלי. מכל מקום נכנס משהו".

הבראנץ' של משפחת אוחיון יוגש בימים שישי-שבת ויכלול שפע של מנות ובהן מאפים, סלטים, מתוקים והרבה אנרגיה צעירה בגינה ירוקה.

"כל אורח יזכה לקבל מגש אישי ועליו מבחר של מטעמים ובהם: בואויס, בורקיטס, טבולה טורקית, ג'אג'יק, בבא רנוש, מאפה תרד בפילו, עוגת סולת תפוז, מאליבי (מעדן אורז חם ומתוק), בקלוואה של הבית וכמובן טרבדוס נפלאים. זה רק נשמע כבד אבל זה קליל וכייפי”, אומרת ליבנת. אורחים שירצו לטייל יוכלו להצטייד בסלי פיקניק יפים מקנבס הנפתחים למפה, תוצרת מותג הבית “לבן ובת”.

משפחת אוחיון, מושב עמינדב, ימי שישי ושבת בשעות 10:00-15:00, ליבנת 054-2868162/1, אבי 054-2886816, בהזמנה מראש, תשלום במזומן והמחאות.

 

   

הבראנץ' של משפחת אוחיון צילום: אלדד מאסטרו
                                       

 

    ג'אג'יק של ליבנת אוחיון

6 מנות

חומרים

3 גביעי יוגורט 3% או 1.5%

1/2 גביע שמנת

3 שיני שום מגורדים במגרדת קטנה

3 מלפפונים על קליפתם חתוכים לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

כף שמיר קצוץ – למי שאוהב, לא חייב

הכנה

לערבב את כל החומרים, למזוג לכוסיות ולהגיש - ניתן לשמור במקרר. כדאי, לצד הג'אג'יק, להגיש בויוס (מאפה במילוי עלי סלק) או בורקיטס (מאפה במילוי תפוח אדמה וגבינות).

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?