דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 28 באוקטובר 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

עציץ נענע של טירמיסו ואדמת קקאו

טירמיסו על אדמת קקאו (צילום: טקה סטודיו)

"טרומפ- לויל", ביטוי צרפתי מעולם האמנות שמשמעותו "להונות את העין", קיבל בשנים האחרונות אינטרפרטציה קולינרית עם מנות שיוצרות אשליה מפתיעה. לכבוד השנה החדשה, אין דרך יצירתית יותר להפתיע את האורחים מאשר עם שתילי פריחה והתחדשות – שהם גם קינוח מענג של טירמיסו עם אדמת קקאו.

 

מצרכים (ל-4 עציצים קטנים גובה 12 ס"מ)

 

  • 12-16 בישקוטים "ליידי פינגרז" (אצבעות חתול)

  • כוס אספרסו אחת

  • אופציונלי: 2 כפות ליקר קפה

  • ¼ כפית קינמון טחון

  • 500 גר ' מסקרפונה

  • 1 כף תמצית וניל

  • 6 כפות סוכר קוקוס אורגני (אפשר גם סוכר חום)

 

לשכבת האדמה:

 

  • 20 גר' קמח שקדים

  • 25 גר' אבקת קקאו כהה

  • 3 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה

  • 20 גר' סוכר קוקוס או סוכר קנים גולמי

  • כפית תמצית וניל

     

הוראות הכנה:

נתחיל בהכנת האדמה האכילה - החלק העליון של הטירמיסו.

נשים בקערה קמח שקדים, קקאו, סוכר ותמצית וניל, נערבב ונוסיף שמן בעדינות, תוך שאנו ממשיכים לבחוש את התערובת, עד למרקם חול רטוב. נניח בצד ונטפל בעציצים. נשטוף אותם נייבש ונניח נייר אפיה בפנים כל עציץ, על מנת למנוע מגע בין הטירמיסו לקרמיקה.

נכין את האספרסו נוסיף סוכר לפי הטעם, קינמון וליקר קפה ונניח בצד להתקרר.

בקערה נוספת נערבב מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר, ונקציף בעדינות.

נשרה את הבישקוטים בתערובת הקפה עד לריכוך, ונניח שכבה בתחתית כל עציץ. נכסה בקרם מסקרפונה, ויוצרים שכבת בישקוטים נוספת. נוסיף שכבת מסקרפונה לסיום טירמיסו, ונכסה עם תערובת האדמה שהכנו מראש.

נשתול עלה נענע במרכז העציץ ונקרר עד להגשה.

 

(המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?