דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 07 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

עשרות שריפות בשבועיים האחרונים

לפני שבועיים פורסמה כתבה נרחבת בעיתון "בקיצור", על סכנת השריפות האורבת ביערות המקיפים את יישובי מטה יהודה. מאז פורסמה הכתבה ועד עתה, אירעו ברחבי האזור יותר מ-70 שריפות ולוחמי האש של איגוד ערים בית שמש הכריזו על "פתיחת עונת השרפות".

לפני שבוע ציינו ילדי האזור את חג ל"ג בעומר, אשר הגביר את הסיכון לפריצה של שריפות. לוחמי האש של שרותי כבאות בית שמש, פעלו לכבות למעלה מ - 50 שריפות קוצים, שהתפשטו עקב הדלקת מדורות או השארתם ללא השגחה.

ביום ראשון שעבר, פעלו חמישה צוותי כיבוי בפיקודו של רשף שלומי אוחיון, בשריפת מטע זיתים וחורש טבעי בסמוך לישוב לוזית. ביום שני בשבוע שעבר, פעלו שבעה צוותי כיבוי בפיקודו של רשף משה אבוטבול, בשריפת יער גדולה מעל הבסיס הישן בבית זית. בשריפה זו עלו באש למעלה מ- 15 דונם של יער וחורש טבעי. נסיבות השריפה נחקרות על ידי חוקרי הדליקות של שרותי כבאות בית שמש.

ביום שלישי בשבוע שעבר פעלו לוחמי האש לכיבוי שריפת קוצים גדולה במושב אורה. בדליקה זו לא נרשמו נפגעים.

בשבת האחרונה פרצה שריפה גדולה בין הכפר הערבי קטנה, לבין מעלה החמישה. השריפה התפשטה במהירות בשל תנאי הרוח והיובש והחלה להתקדם לכיוון הרפתות שבצפון מעלה החמישה. שמונה צוותי כיבוי בפיקודו של מפקד תחנת בית שמש, טפסר אלי פרץ, הוזנקו למקום והשתלטו על האש, בעזרת שני מטוסי כיבוי מטייסת הכיבוי החדשה "אלעד", שהוכיחו עצמם כאפקטיביים ביותר.

ביום שלישי השבוע, בשעות אחר הצהריים , פרצו שתי דליקות קוצים בפאתי אבו גוש לכיוון קרית ענבים. ביום רביעי בבוקר עסקו לוחמי האש בכיבוי שריפה שפרצה בסמוך לכניסה למושב רוגלית ובצהרי היום עסקו בכיבוי דליקה שפרצה בסמוך למושב בית מאיר.

דובר איגוד ערים לכיבוי בית שמש, רס"ל שמוליק אמסלם, ביקש מהתושבים באזור לגלות עינות ולדווח על כל חשד לדליקה למוקד 102 .

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?