דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 11 באפריל 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

פטאייר ממולא מהמטבח הערבי-דרוזי-בדואי

 

עדי יוגב, מושב אביעזר

לבצק:

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1.75 כוס מים פושרים

1 ק"ג קמח

0.75 כוס שמן זית

1 כף מלח

 

הכנת הבצק:

מערבבים שמרים עם הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים מים ושמן ולשים 8 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות, עד שהבצק נפרד מהקערה. עוטפים בניילון ונותנים לתפוח כשעה. אחרי שעה מחלקים לארבעה חלקים.

 

למילוי: (כמה אפשרויות)

- המילוי הקלאסי: עלי אזוב טריים עם בצל חי קצוץ דק, ממליחים, מועכים בידיים ונותנים לעמוד במסננת (מתאים לתקופת חורף תחילת אביב)

- בצל מטוגן עם מנגולד או תרד חי שטוף ויבש

- גבינה מלוחה (פטה/בולגרית/חמד)

- פטריות מוקפצות עם מרווה ומעט מוצרלה

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־250 מעלות. מחלקים את הבצק ל־4 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי כ־3 מ"מ. קורצים מהעלים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים במרכזם כף גדושה מהמלית. חשוב לסחוט את הנוזלים מהמלית. סוגרים ומהדקים את הבצק לצורה של משולש ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית בנדיבות. מברישים את המאפים בשמן זית ואופים כ־6 דקות עד שהם משחימים. מוציאים מהתנור ומברישים שוב בשמן זית.

 

(באדיבות לב העניין, סדנת מאפים ממולאים של עדי יוגב, מושב אביעזר 052-5993340)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?