דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 15 בדצמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

פסטיבל האוכל הכפרי ה-18 במטה יהודה

השוקולטיירית גליה לוי ממושב צפרירים. צילום: אלדד מאסטרו

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 18 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלניות ובשלנים רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.

ההשראה לכל השפע הזה הוא נופיו של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.

נושא הפסטיבל השנה הוא "אוכל. אנשים. בית" ובהתאם, אורחי הפסטיבל יוכלו לבקר אצל אנשים ובתים שונים מאוד האחד מן השני, כשלכל אחד הייחוד שלו, אבל לכולם אותה תשוקה - לאוכל טוב ולאירוח.

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27 באפריל עד ה20 במאי, במהלך 4 סופי שבוע ובחג השבועות. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות. פרטים נוספים באתר "הלב הירוק".

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?