דלג לתוכן העמוד
יום שני, 30 בנובמבר 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

פסטייה מרוקאית

חומרים (18 יחידות) :

  • בצק פילו

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון

  • 3 כפות סוכר

  • 2 בצלצלים קצוץ דק

  • פירות יבשים קצוצים (משמש, שזיף, תמר, תאנים, צימוקים)

  • תבלינים: פלפל לבן, קינמון טחון, מלח

  • 4 כפות סילאן תמרים

  • שמן

 

הכנה:

  • לסגור את הבשר הטחון על שמן חם עד לשינוי צבע ולהוציא למסננת לניקוז השמן

  • במחבת, להוסיף מעט שמן עם 3 כפות סוכר, לחמם עד שמקבלים קרמל. להוסיף על הקרמל 2 בצלצלים קצוצים דק, ולערבב שמאלה כשתי דקות. להוסיף פירות יבשים קצוצים לטיגון קצר.

  • להוסיף את הבשר הטחון למחבת ולחבר ביחד את החומרים.

  • להוסיף למחבת מעט מלח, פלפל לבן, קינמון טחון וסילאן חשוב: לערבב שמאלה ולהוציא לקערה לקירור המילוי

  • לפרוס שלושה עלי פילו, למרוח בשמן בעזרת מברשת שמן ולחתוך לשישה מלבנים

  • להניח שתי כפות מהמילוי בשליש מלבן בצק, לסגור משתי הקצוות ולגלגל בעדינות תוך הידוק החומר

  • להניח את הפסטיות על נייר פרגמנט, למרוח בביצה ומעל לפזר שומשום

  • לאפות במשך 17 דקות בחום של 175 מעלות

 

(המתכון באדיבות "אל גינת אגוז", שף עוזי פירו, נווה אילן, 054-4355131)

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?