דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 21 באוגוסט 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

פרגית בקארי וטחינה

פרגית בקארי וטחינה. (צילום: אבי ביטון)

מנה בסגנון הודי של פרגיות בקארי ובשילוב מיוחד של טחינה גולמית. מנה קלת הכנה המתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי.

 

מצרכים (ל-4 מנות):

1 קילו פרגיות

1/4 כוס טחינה ללא מלח

1 בצל

5 עגבניות מגי

1 פחית חלב קוקוס

1 כף שמן קנולה

2 כפות קארי

1 כפית כורכום

2 פלפל חריף

צרור כוסברה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן קנולה. פורסים את הפרגיות לסטייקים ומניחים בסיר כשהשמן רותח לצריבה קלה.

  2. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות, ואת עגבניות חותכים לרבעים. מוסיפים את העגבניות לסיר, את הפלפלים והכוסברה ומערבבים.

  3. מוסיפים כפית כורכום, מעט מים ופחית חלב קוקוס ומערבבים קלות.

  4. מוסיפים כפית טחינה ללא תוספת מלח ומערבבים.

  5. מבשלים במשך 10 דקות לכל היותר. מקשטים במעט כוסברה ומגישים.

 

(באדיבות חברת "אחוה" והשף אבי ביטון)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?